Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mol Liga néven az Interliga
Mol Liga néven az Interliga Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 02.

Immár biztosan kijelenthető, hogy a következő idénytől a jégkorong Interliga Mol Liga néven lesz közismert, hiszen szponzori együttműködést kötött a Mol csoport a magyar és a romániai jégkorongszövetségekkel. Ez azt jelenti, hogy a hat magyar és négy román együttes a Mol Ligában mérheti össze erejét. A résztvevő csapatok: Alba Volán, Dab.Docler, Ferencvárosi Torna Club, Miskolci Jegesmedvék,  Újpesti TE, Budapest NZ Stars szerepel itthonról, míg Romániából a Csíkszeredai Sportclub, a HC Csíkszereda, a Progym Gyergyószentmiklós és a Steaua Bukarest.

A lebonyolításról annyit érdemes tudni, hogy az alapszakasz kétfordulós lesz, csapatoként 36 találkozóval, keddi, pénteki és vasárnapi játéknapokkal. A bajnokság szeptember 9-én indul, 2009. január 18-ig tart az alapszakasz, majd rájátszás és döntő.

Ferencz I. Szabolcs, a Mol csoport kommunikációs igazgatója ekképp nyilatkozott:

"A Mol hivatásának érzi, hogy ne csak a gazdasági és üzleti életben, hanem a sportban vagy a kultúrában is hidakat építsen a régió országai között. A régió valamennyi országában jelen levő nagyvállalatként megtapasztaltuk, hogy a közös munka, az együttműködés mindig nagyszerű eredmények forrása, és biztosan tudjuk, hogy ez nemcsak az olajiparban, hanem a jégkorongsportban is így lesz. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a közös ligában való küzdelem mint elhatározás a csapatokban és a két ország sportvezetésében már megszületett, mi az anyagi források biztosításával tesszük lehetővé a megvalósulását."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >