Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Oktató kórház lesz a Fejér Megyei Szent György Kórházból Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. május 10.

Image Folytatódó együttműködésről, a jövőbeni milliárdos fejlesztésekről és oktatókórházként való működésről is beszámolt a tegnapi sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatója.

 
A kórház, különösen az adósságállománya nagy közérdeklődésre tart számot. A Fejér Megyei Szent György Kórház és a Fejér Megyei Önkormányzat másfél éves együttműködése a megyei önkormányzatok január elsejétől bekövetkező konszolidációjának eredményeként hivatalosan most ért csak véget. A
 
z, hogy a kórház állami kézbe került, ez számunkra annyit jelent, hogy mi a kórház vezetőségével egy új együttműködésben gondolkodunk tovább – tájékoztatott Vargha Tamás. Majd a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke felelevenítette a közös másfél éves együttműködést, melynek eredményeként összesen 660 millió Forinttal csökkentették a kórház adósságát– hangsúlyozta Vargha Tamás.
 
„ A Fejér Megye Közgyűlés elnökeként és székesfehérvári országgyűlési képviselőként is azon dolgozom, hogy minden Fejér megyében és Fehérváron élő ember számára biztosítva legyen a magas színvonalú egészségügyi betegellátás.”- tette hozzá.
 
Dr. Csernavölgyi István tájékoztatójában azt hangsúlyozta, hogy 2010. októberétől, mióta átvette a Szent György Kórház irányítását, az együttműködés eredményének köszönhetően óriási előrelépéseket tettek.
 
Amellett, hogy egy csődközeli állapotban lévő intézményt tudtak gazdaságilag stabilizálni, és tovább működtetni önmagában nagy előrelépés, de az igazán nagy fejlődést az új, szakmai irányok elindítása jelentette. Továbbképzéseket szerveztek, és a közeljövőben egyetemi oktatókórházként működnek majd.
 
Dr. Csernavölgyi István szerint: „Ez egy szakmai elismerés a kórház eddig nyújtott teljesítményéért, melytől több pozitívumot remélünk. Egyrészt bízunk abban, hogy ezzel az előrelépéssel a válságban lévő egészségügyi humánerőforrás helyzetet kezelni tudjuk, hiszen vonzóvá válunk a pályakezdők és a szakorvosok számára és javítani tudunk a betegellátás színvonalán is. Mindez nagyban köszönhető annak, hogy az intézményben nemzetközileg is elismert szakemberek dolgoznak.” - hangsúlyozta a főigazgató, aki azt is elmondta, hogy az intézményben jelenleg tízmilliárdos fejlesztést valósítanak meg, amely két éven belül elérhető lesz a lakosság számára.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >