Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fejér Megyei Kormányhivatal: immár több, mint 20. 000 Kormányablak-ügyfél Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2012. május 10.

Image A 20.000. Fejér megyei Kormányablak-ügyfél, Ellenbacher Károly – dunaújvárosi lakos, kórházi dolgozó – 2012. április 25-én nyugdíjüggyel kapcsolatban kereste fel a Fejér Megyei Kormányhivatal dunaújvárosi integrált ügyfélszolgálatát. Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője pár nappal ezelőtt köszöntötte Ellenbacher Károlyt a dunaújvárosi kormányablakban, és emléklapot, az új Alaptörvény egy példányát, valamint egy kisebb ajándékot nyújtott át neki.

 
Fejér megyében két helyszínen, Székesfehérvár megyeszékhelyen és Dunaújváros megyei jogú városban nyíltak meg az integrált ügyfélszolgálati irodák. Székesfehérváron 8, Dunaújvárosban pedig 6 ügyfélszolgálati munkatárs dolgozik. Dunaújvárosban nagy várakozással és örömmel fogadták az állampolgárok a kormányablak létrejöttét, mivel itt a Magyar Államkincstár, és a Nyugdíjbiztosító Igazgatóság nem rendelkezik kirendeltséggel, valamint az Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerv helyi irodája is csak heti egy napon tart ügyfélfogadást.
 
A megyei jogú városban a leggyakoribb ügyfajták az ügyfélkapu létesítése, a családtámogatási ellátások igénylése, áldozatsegítés iránti kérelmek előterjesztése, valamint a nyugdíjbiztosítási és egészségbiztosítási ellátásokkal kapcsolatos ügyindítás, kiemelve az utazási utalványok benyújtását, továbbá tájékoztatás. A 2012-es nyugdíjváltozásokkal kapcsolatban számos ügyfél kereste/keresi fel a dunaújvárosi kormányablakot tájékoztatás kérése céljából.
 
A dunaújvárosi ügyfélszolgálati kollégák hatékonyan működnek együtt a Magyar Államkincstár és a Nyugdíjbiztosító Igazgatóság munkatársaival. A 2011. október 15-ei ügykörbővítést követően jelentősen megnövekedett az ügyfelek száma. Ezért – vagyis a híradásokért – köszönet illeti a médiumokat, a média szakembereit is.
 
Az új ügykörök közül a következő ügytípusok fordulnak elő a leggyakrabban a székesfehérvári és a dunaújvárosi kormányablakokban:
 
1) kivételes nyugellátás-emelés és egyszeri segély iránti kérelem
 
2) Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak megküldendő, folyósításhoz kapcsolódó bejelentések
 
3) TAJ kártya igénylés befogadása
 
4) Európai Egészségbiztosítási kártya-igénylés
 
5) méltányosságból adható egyszeri segély iránti kérelmek
 
6) fogyasztóvédelmi panaszok, közérdekű bejelentések
 
A 10.000. Fejér megyei Kormányablak-ügyfél 2011. október 13-án fordult székesfehérvári munkatársainkhoz. Őt – Diósi Zsuzsanna székesfehérvári lakost – dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel együtt köszöntötte dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott a fehérvári kormányablakban. 2011. január 3-ától 2012. május 2-ig, tehát egy év és négy hónap alatt a székesfehérvári és a dunaújvárosi kormányablakokban összesen 25.193 ügyet intéztek az állampolgárok szakembereink segítségével (egy ügyfél gyakran több ügyben kér közigazgatási, szakmai segítséget).
 
Az integrált ügyfélszolgálatokon jelenleg 61 féle ügykörben lehet ügyet intézni. A 20.000. Fejér megyei Kormányablak-ügyfél Ellenbacher Károly – dunaújvárosi lakos, kórházi dolgozó – korábban már többször kereste fel a dunaújvárosi ügyfélszolgálatot.
 
Először általános tájékoztatást kért a kormányablak tevékenységével, ügyköreivel kapcsolatban, ezt követően főleg nyugdíjügyekben kért tájékoztatást, s nyújtott be kérelmet, bejelentést. 2012. április 25-én is nyugdíjüggyel kapcsolatban kereste fel a dunaújvárosi ügyfélszolgálatot, ekkor lett ő a 20.000. ügyfél.
 
Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője köszöntötte Ellenbacher Károlyt pár nappal ezelőtt a dunaújvárosi kormányablakban, és emléklapot, az új Alaptörvény díszpéldányát és kisebb ajándékot nyújtott át neki.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >