Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Pénteken nyílik a Hetedhét Játékmúzeum
Pénteken nyílik a Hetedhét Játékmúzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. május 10.

Image Május 11-én, pénteken hivatalosan is megnyitja kapuit a Hetedhét Játékmúzeum. Szombaton - május 12-én - pedig igazi "Házfoglaló" lesz, a gyermekek ingyenesen látogathatják a több mint egy évszázadot átfogó kiállítást és szórakoztató foglalkozások sora várja őket. A Hiemer házban a megújult gyűjtemény mellett Réber László illusztrációit is láthatják az érdeklődők.

 
Péntektől látogatható a Hetedhét Játékmúzeum teljes gyűjteménye a Hiemer házban. A Hetedhét Játékmúzeum kialakítására Székesfehérvár Önkormányzatának saját forrása mellett alapítványi és pályázati támogatásokat is sikerült bevonni. Az Alcoa Alaíptványtól 7 millió forintot, egy minisztériumi pályázaton pedig 28 millió forintot sikerült a gyűjtemény fejlesztésére megnyerni.
 
„Székesfehérvárnak régóta szívügye ez a kérdés és mindent megtett azért, hogy hogy méltó körülmények között tárja a páratlan gyűjteményt a látogatók el” - mondta Brájer Éva alpolgármester, aki maga is hónapok óta segíti és figyelemmel kíséri a játékmúzeum kialakítását végzők munkáját.
 
Szűcs Erzsébet, a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény igazgatója elmondta, hogy egész önkéntes mozgalom szerveződött a gyűjtemény méltó bemutatása köré.
 
 
 
„Mondhatnám úgy is, hogy az örökösök már nem bővítik tovább a gyűjteményt, de a fehérvári múzeumi szakemberek és kézművesek szívügyévé vált ez a páratlan gazdagságú anyag. Mindenki jön át babaruhát vasalni, az apró bútorokat leporolni, vagy éppen ablakot pucolni ha éppen arra van szükség. Nagy öröm ennyi lelkes szakemberrel együtt dolgozni.” - mondta Szűcs Erzsébet.
 
A Moskovszky gyűjteményt méltón egészítik ki Réber László alkotásai, amelyek szintén a Hiemer házban kaptak helyet. A Janikovszky könyvekből ismert illusztrációk teljessé teszik a mesevilágot, amelybe minden látogató csöppen a Hetedhét Játékmúzeumban.
 
Szombaton egész nap a gyermekeké lesz a múzeum. „Házfoglaló címmel rendeznek programot, aminek kezdetén Cser-Palkovics András polgármester jelképesen is átadja a gyermekeknek az épület kulcsát.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >