Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "Rájátszásra esélyes csapatot kell kialakítanunk"
"Rájátszásra esélyes csapatot kell kialakítanunk" Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. május 11.

Image Az Ocskay Gábor szakosztály-igazgatóval készült interjú utolsó részében szóba kerülnek a vetélytársak erősítései, az EBEL következő szezonjának lebonyolítása, illetve a farm csapat tagjainak jövője.

 
- Bár még csak a holtszezon elején vagyunk, de folyamatosan érkeznek a hírek az ellenfelek erősítéseiről. Kik lehetnek a fő vetélytársaink, illetve mire lehet jó a Sapa Fehérvár AV19 az új szezonban?
 
- Valóban jól látszik, hogy az ellenfeleink sem alszanak. Az már most egyértelmű, hogy a Villach bombaerős lesz. Leigazolták a Ljubljana edzőjét és legjobb légiósait is. Ők biztos nagyon kemény ellenfelek lesznek. De mi is azon vagyunk, hogy mindenkinek méltó ellenfelei legyünk és meg tudjunk felelni a szponzoraink, a szurkolóink és a jégkorongot szerető társadalom egészének. Mert az elvárások most is magasak. Erős - rájátszásra esélyes - csapatot kell kialakítanunk. Mint már mondtam, nagyon lényeges lesz, hogy a játékosaink pontszámai miként alakulnak. Ezeket figyelembe véve fogjuk kialakítani a végleges keretet.
 
- Lehet-e már tudni, hogy hány együttes szerepel az EBEL következő szezonjában, illetve hogy miként alakul a bajnokság lebonyolítása?
 
- Hivatalos információnk még nincs erről. A május 25-i ligaülés után már tisztább lesz a kép. Nagy kérdés, hogy mi lesz a Jesenicével, illetve hány csapatos lesz az új bajnokság. A legvalószínűbbnek most azt tűnik, hogy 10-12 csapat verseng majd az új kiírásban. Az EBEL egyre népszerűbb, több csapat is szeretne csatlakozni a ligához. Szóba került például az Innsbruck indulása. A feltételek azonban kemények, nem könnyű teljesíteni őket. Tervezett sorsolás már van, ami azt jelenti, hogy a játéknapjaink megvannak, persze még ez is változhat. Valószínűleg a középszakasz eltűnik és a bajnokság lebonyolítása visszatér az alapszakasz plusz rájátszás formához. De még egyszer mondom, hogy május 25-e után tudunk csak konkrétumokat mondani, hiszen a döntések akkor születnek majd. Én személy szerint örülnék, ha 12 csapat versengene az új kiírásban.
 
- Sokan felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy a Sapa Fehérvár AV19 jövőre nem indít csapatot a felnőtt magyar bajnokságban. Mi lesz a farmos fiatalok sorsa?
 
- A következő szezonban fiataljaink az EBEL-ben és az EBEL U20-as bajnokságában pallérozódhatnak majd. Tyler Dietrich vezetésével már meg is kezdték az edzéseket. A volt farmosok részben a felnőtt csapatban fognak játszani, részben az U20-ban, hiszen a 91/92-es születésűek - korlátozott számban - szerepelhetnek az utánpótlás bajnokságban is. Komoly előrelépés ez. Nagyon erős bajnokság lesz, hiszen minden EBEL-ben induló csapatnak kötelezően részt kell vennie az utánpótlás bajnokságban is. A tavaly a farmban szereplő fiatalok közül folyamatosan tárgyalunk azokkal, akikre számítunk az EBEL keretben. Közülük Németh Attilának van szerződése, a többieknek még nincs. De a felnőtt csapatban számítunk Pleszkán Józsefre, Varga Arnoldra, Hajós Rolandra, Hetényi Péterre, Tóth Adriánra és Fekti Ádámra is.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >