Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Második lett a Fehérvár Rugby Club női csapata a Nemzeti bajnokságban
Második lett a Fehérvár Rugby Club női csapata a Nemzeti bajnokságban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. május 15.

Image A női bajnokság utolsó hetedik fordulója zajlott a Köfém rugby pályán. A fehérvári csapatra négy bajnoki mérkőzés várt a kuparendszerben zajló női bajnokságban.

 
---- Első mérkőzés: Fehérvár Rugby Club - Agárd 22 - 0 / 15 - 0.
 
Nem okozott gondot az agárdi női csapat a fehérvári lányoknak, jól előkészített támadásokkal, Huszti Katalin 10, Pap Eszter 5 és Veiland Fruzsina 7 pontjával nyert a Fehérvár.
 
---- Második mérkőzés: Fehérvár Rugby club - Exiles Budapest. 27 - 5. /17- 5.
 
Az előző mérkőzéshez hasonlóan sokpasszos szépen előkészített akciókkal szerezte pontjait a Fehérvár, az első félidőben Pap Eszter 10 Huszti Katalin 7 pontjával 17 - 5 re vezetett. A második félidő két célja egy az ellenfél számára alig követhető passz sorozatnak köszönhetően Pap Eszter "üresen" kapott labdát (senki nem volt előtte) érvényesített 10 pont.
 
---- Harmadik mérkőzés: Fehérvár Rugby Club - Esztergom. 48 - 0 / 24 - 0.
 
Az újonc esztergomi lányok még nem jelentenek komoly játék erőt, hiszen összességében annyi éve rögbizik az egész csapatuk, mint Pap Eszter. Annak ellenére szépen fejlődik ez a fiatal csapat.,,
 
---- Negyedik mérkőzés: Fehérvár Rugby Club - Battai Buldogok. 0 - 19./ 0 - 0.
 
Nem sikerült az Agárdon végrehajtott bravúr az FRC lányainak, ott sikerült legyőzni a Batta női csapatot.
 
Ez a mérkőzés döntötte el a bajnoki cím sorsát, az első félidő még 0 - 0. eredménnyel végződött. A második félidőben Pap Helga irányító játékos sérülése eldöntötte a mérkőzést, bár végig a pályán maradt, de a Batta lányok ezt kihasználva 7 pont, majd egy fogás hibát követően újabb 7 ponttal növelték előnyüket 0 -14.. Itt már gyakorlatilag eldőlt a végeredmény, a mérkőzés utolsó percében újabb 5 pontos célt kapott az FRC így 64 pontjával és két vereséggel a második helyen végzett.
 
---- Ugyan csak itt rendezték a Fehérvár Rugby Club - Szeged kadet bajnoki mérkőzést. 17 - 24./ 10 - 7
 
Az első félidőben Kerék Ádám 10 pontjával még 10 - 7. vezetett a Fehérvár. A második félidő első 10 percében két elfutásból 19 - 10 re át vette a vezetést a Szeged. Karék Ádám azonban nem adta fel újabb 7 pontot szerzett 17 - 19. még mindig kép ponttal vezet a Szeged. Sajnos ezt még egy 5 pontos céllal meg is tudta "fejelni" így övé a győzelem is.
 
---- Fehérvár Rugby Club - Szeged junior bajnoki. 53 - 12. /29 - 5.
 
A nyolc válogatott játékost is felvonultató Szeged bizony alapos leckét kapott Fehérvártól ki csak egy U 18 válogatott játékosát tudta szerepeltetni Bobrovniczki Pétert. A mérkőzés második percében már Kántor Ákos 5 pontjának örülhetett a hazai közönség. Ezt még egyszer megismételte az első félidőben. Egy fehérvári leváló hiba folytán szépített a Szeged 17 - 5.
 
Ezt követően beindult a "céleső" Szabó Gergely, Kántor Ákos, Baranyai Sándor céljaival 29 - 5 vezet az első félidő végén a Fehérvár. A második félidő első célját is Kántor Ákos viszi, levegőt sem hagyva a Szegednek Bobrovniczki Péter újabb 5 pont. Egy ügyes rúgást követően a szegediek szerzik meg a labdát és helyezik a fehérvári célterületre 48 - 12.
 
A mérkőzést Szabó Gergely fehérváriak csapatkapitánya fejezi be 5 pontos céljával.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >