Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Cél a bronz - első meccs, sztárvendéggel Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. május 16.

Image Túl a vesztes elődöntőn nem lehet más az Albacomp Fehérvár célja, mint egy sikeres szezonzárás - a harmadik hely megszerzésével. Csütörtökön egy régi ismerős is a csarnokban.

 
Soha senki nem tagadta még, hogy bronzért játszani kisebb csalódás, és általában az nyer, aki ezen hamarabb túlteszi magát. Bárt hivatalosan a legjobb négy közé kerülés volt az Albacomp Fehérvár elé kitűzött cél, amit meg is valósított a csapat, nyilván senki nem úgy tervezte, hogy az elődöntő vereséggel ér véget. Azonban reálisan a Szolnok sokkal erősebb volt minden téren.
 
Ez azonban már a múlt, maradt még egy kihívás a társaság előtt, a bronzérem megszerzése, csütörtökön megtehetjük az első lépést feléje. A Körmend sem feldobott állapotban érkezik, ebben biztosak lehetünk, hiszen hozzánk hasonlóan hazai pályán bukta el a kulcsmeccset, ráadásul az ősi rivális Falcóval szemben. A szezonnak nagy tervekkel és jó körülmények között nekivágó körmendiek hektikus idényen vannak túl, nem igazán jöttek be a merész tervek.
 
Edzőváltás, légióscsere - minden megvolt, ami arról szokott árulkodni, hogy valami nem stimmel egy csapatnál, de azóta sem lett egyértelműen jobb a játékuk, és ugyebár az ősszel még sokak által biztosra vett bajnoki döntő sem jött össze nekik. Ezzel együtt erős csapat vár ránk, amelynél igazából az egyéni motivációkon múlik, mennyire lesz kemény ellenfél a bronzcsatában.
 
Érdemes abból kiindulni, hogy Bell, Townes, Németh és a többiek még egyszer odateszik magukat - már csak azért is, mert a Falcóhoz hasonlóan az Albacomptól sem szeretnek kikapni... Volt részük benne, hiszen mindkét meccsünket az alapszakaszban megnyertük, emlékezetes körülmények között. Itthon úgy győztünk, hogy a második félidő elején még tizenhat pontos hátrányban voltunk - Körmenden pedig a szezon egyik legjobb játékával, nagyon simán. Van tehát miből erőt meríteni, persze hiba lenne, ha már készpénznek vennék Hollisék a győzelmet.
 
Nálunk is sok múlik azon, mennyire pörög fel a csapat. A bronzérem azért szokta motiválni az Albacompot, az elmúlt években általában megszereztük, amikor ez volt a tét. Két vagy három meccs van hátra a szezonból, erre még összekapja magát mindenki és remélhetőleg a közönség ismét sokat segít, hogy a legjobb ritmusban, hatékonyan játsszon az Alba. A Körmend mostanában nem a régi erényeit villogtatja, gyengébben dobja a triplákat (legalábbis az elődöntőben ez történt) - ez reményt ad, hogy a fehérvári védekezés ismét győzelmek alapja lehet.
 
Természetesen a gyors játékkal, az egyéni extrákkal, a palánk alatt megvívott sikeres küzdelemmel. Várjuk tehát szurkolóinkat a bronzcsatára, annál is inkább, mert csütörtökön nemcsak az idei Albacomp játékosainak tapsolhatnak. A meccs vendége lesz Európa legerősebb bajnokságában, Spanyolországban kitűnően debütáló, jelenleg szabadságát töltő saját nevelésű játékosunk Hanga Ádám.
 
Népszerűsége itthon töretlen, sőt emelkedett is az elmúlt évben, biztos sokan szeretnék megszorítani a kezét, gratulálni idei teljesítményéhez - itt lesz az alkalom. Egy Albacomp-győzelem a régi kedvenc előtt - így néz ki az ideális csütörtök esti program.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >