Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ádám győzelemnek tapsolhatott Albacomp Fehérvár - Körmend 75-64 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. május 18.

Image Az első negyed álmos játékot hozott hazai részről, utána javult a védekezés, ami kulcs volt a győzelemben. Albacomp Fehérvár - Fortress Lami-Véd Körmend 75-64 (17-24, 19-9, 15-15, 24-16) Székesfehérvár, 2100 néző / Albacomp: Simon 14/3, El-Amin 20/6, Hollis 15/6, Keller 9, Chism 10. Csere: Hendlein, Juhos, Bódi 2, Supola 5/3. Edző: Braniszlav Dzunics. / Körmend: Mladenovic 5/3, Sonyák, Ferencz 26/12, Bell 17, Townes 14. Csere: Németh 7/3, Csapai, Cseh, Eilingsfeld, Fodor 5/3. Edző: Zoran Martics.

 
Hanga Ádám dobta fel a labdát, természetesen dübörgő taps közepette - miután a pályán lévők is alaposan meglapogatták a hátát. Jó volt újra Fehérváron látni az Albacompban befutó, klasszissá érő játékost, aki alaposan kiélvezhette a közönség szeretetét.
 
Akkor is hiányozna a fehérvári szurkolóknak, ha minden meccsen parádézna a csapat, nincs kizárva, hogy ezúttal az első negyedben különösen sokan sóhajtottak fel: bár lenne egy Hanga a pályán! Szó se róla, rengeteg volt a hiba itt is, ott is, a mi részünkről főleg a sok átengedett lepattanó okozott gondot, a saját palánkunk alatt előfordult, hogy négyszer szedte vissza a Körmend - aztán dobott belőle egy triplát.
 
Ferencz tüzelt a legsikeresebben, ennek, és a dekoncentrált támadójátékának is köszönhette az Alba, hogy tízpontos hátrányban is volt. Minőségi változás következett a második negyedben, főleg védekezésben. Chism és Keller már jobban figyelt a lepattanókra, El-Amin a védelem megbontásában jeleskedett, Hollis triplát dobott - a lényeg mégis az volt, hogy alig tudott betalálni a Körmend.
 
Townes felváltva őrlődött a két fehérvári center szorításában, Bell is inkább csak erőlködött, így ha igazán jól játszottunk volna, nemcsak fordítani, de elhúzni is sikerült volna. A koncentrálásba azonban nálunk is akadtak üresjáratok, eladott labdákkal nehezített saját dolgát a csapat. Fordulást követően előbb ellépett hét ponttal az Alba, majd a belelendülő Bell vezérletével még egyenlített is a Körmend...
 
A paláénk alatt nagyjából kioltották egymást az erős emberek, de hiába tűnt úgy, hogy a fehérvári mezőnysor hatékonyabb, rengeteg hibával játszottak El-Aminék is - igaz, olykor látványos megoldással kompenzáltak.
 
A körmendi triplák ekkor már nem ültek, egy-egyben képtelenek voltak (Bell kivételével) érvényesülni a vendégek, így csak egy jó sorozat kellett, hogy végre leszakítsa ellenfelét a Dzunics-csapat. Ez a negyedik negyed derekán következett be, El-Amin hármasai jókor jöttek, miközben Townes mindent kihagyott.
 
Fontos pillanatban Supola is betalált, a meccs eldőlt. 1-0-ra vezetünk a párharcban, vasárnap Körmenden jön a következő felvonás. Ha nyerünk, az utolsó.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >