Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egyeztető megbeszélés a közúti fasorok állapotáról Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2012. május 18.

Image A települési felszíni vízelvezető rendszerek felülvizsgálatát követően június hónapban a vasúti és közút menti fasorok ellenőrzése is megkezdődik a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság feladatszabásának megfelelően Fejér megyében. A témával kapcsolatban tegnap egyeztető megbeszélést tartottak a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A találkozón részt vettek a Magyar Közút Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának, a kormányhivatal erdőfelügyeleti hatósági osztályának képviselői, valamint a két katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és polgári védelmi felügyelői.

 
A megbeszélésen Nagy Lajos tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő tájékoztatta a résztvevőket BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak a vasút és közút menti, kül- és belterületi fasorok felülvizsgálatának ütemtervéről, majd a meghívott szervezetek képviselői osztották meg tapasztalataikat.
 
Lánczos János, a Magyar Közút Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának üzemeltetési főosztályvezetője az elhangzottakat megerősítve elmondta, hogy a közút biztonságának szempontjából valóban komoly jelentőséggel bír az út menti növényzet állapota.
 
Hozzátette: az igazgatóság évente széles körűen vizsgálja a kezelésében lévő utak melletti fasorok állapotát. Az ellenőrzésekről jegyzőkönyvet, majd intézkedési tervet készítenek, amelynek megfelelően hajtják végre a veszélyforrást jelentő fák kivágását.
 
A Magyar Közút Zrt. mellett a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának Fejér megyei erdőfelügyeleti hatósági osztályvezetője is a további együttműködést szorgalmazta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal a júniusban induló közút menti fasorok állapotának felülvizsgálata kapcsán.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >