Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Színes fesztivál kavalkád vár mindenkit a hétvégén!
Színes fesztivál kavalkád vár mindenkit a hétvégén! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. május 18.

Image Tartalmas kikapcsolódást garantálnak a 2012. május 18-20-i hétvégén megrendezésre kerülő fesztiválok, amelyeken a Kodolányi János Főiskola is részt vesz . Székesfehérvár belvárosában a Jövő+ Fesztiválon, a Múzeumok Majálisán Budapesten, vagy éppen Ópusztaszeren, a Nyeregszemlén várja a főiskola színes programokkal az érdeklődőket.

 
Magyarország első jövőtudatos fesztiválja és innovációs bemutatója lesz Jövő+ Fesztivál néven Székesfehérvár történelmi belvárosában péntektől vasárnapig.
 
A fenntartható fejlődést, a jövőtudatosságot, a környezetvédelmet a zászlajára kitűző többnapos rendezvényen fellépnek a Kodolányi Művészeti tanszékének hallgatói, a Táncal"kodó" táncegyüttes, valamint a fesztiválegyetem program keretében a főiskola oktatói tartanak előadást a felsőoktatás helyzetéről és az innovációról. A fesztiválon a Kodolányi oktatási programjaival is megismerkedhetnek az érdeklődők és a szerencsésebbek kodolányis ajándéktárgyakkal gazdagodhatnak.
 
Közel 120 múzeum, több mint 70 kézműves, számtalan koncert, előadás, interaktív foglalkozás, filmvetítések, rendhagyó tárlatvezetések, és szakmai programok biztosítják a kikapcsolódást minden korosztálynak a Múzeumok Majálisán május 19-én és 20-án reggel 9-től 21 óráig a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeum épületében.
 
Az ingyenes rendezvényen a Kodolányi sátrában a látogatók hungarikumokkal, kultúrával, Magyarország turisztikai erőforrásaival kapcsolatos kvízek, rejtvények megoldásával tehetik tartalmassá napjukat. Ismét Ópusztaszer ad otthont 2012-ben, május 18-20. között a Nyeregszemle Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozó és Ismeretszerző Fesztiválnak, melyre tavaly több mint 270 lovas érkezett lóháton.
 
Az idei Nyeregszemle részeként rendezik meg az I. Európai Huszártalálkozót, valamint a Nemzeti Vágta ópusztaszeri elővágtáját is. Az ismeretszerző és a hagyományokat ápoló fesztivál sikeréről a Kodolányi főiskola andragógia szakos hallgatói is gondoskodni fognak.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >