Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vox Mirabilis - Nemzetközi siker Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. május 23.

Image A napokban tért haza a Vox Mirabilis Kamarakórus az ausztriai Badenből az AVEVERUM Nemzetközi Kórusversenyről. Baden méltán híres nagy zenei múltjáról, hiszen – többek között - itt született Mozart: Ave verum c. műve, Beethoven itt komponálta a IX. szimfóniát, és a városban nagyon sok zenei program, verseny és fesztivál zajlik. Ezekhez a komoly zenei hagyományhoz méltóan rendezték meg ezt a magas színvonalú kórusversenyt is.

 
Zemlényi Katicától, a fehérvári kórus karnagyától megtudtuk, hogy a 3 fordulós versenyen nagy nevű, rutinosan versenyző kórusok vettek részt, akik a világ minden tájáról érkeztek: Argentína, USA, Norvégia, Svédország,Spanyolország, Németország, Ausztria, Észtország és Belorusszia. Magyarországról két kórus kapott meghívást: a fehérvári Vox Mirabilis, és a debreceni Vox Antiqua, Kiss Csaba vezetésével.
 
A Vox Mirabilis Kamarakórus, akinek ez volt az 1. nemzetközi megmérettetése, kiválóan teljesített ezen a világversenyen, a szigorú nemzetközi zsűri elismerő bíztatás mellett bronzzal jutalmazta a munkájukat.
 
Az 1. forduló után, amikor megtudtuk, hogy a 10 versenyző kórus közé jutottunk, hatalmas boldogság töltötte el minket– mondta Zemlényi Katica karnagy – Nagyon nagy megtiszteltetés volt együtt versenyezni a győztes argentin kórussal, a világhírű észt lánykarral, és az ugyancsak neves svéd énekesekkel. Fontos volt számunkra ez a különösen magas színvonalú verseny a szakmai fejlődés miatt, hiszen nagyon sok jó tanácsot kaptunk a zsűri tagjaitól, akik kiemelték a kórus egységes hangzását, érzékeny zeneiségét.
 
Nemzetközi kapcsolatok is alakultak a verseny ideje alatt, pl: a Belorusz Nőikar hosszú távú kapcsolatot szeretne kialakítani a Vox Mirabilis Kamarakórussal. A program befejezéseként a fehérvári énekesek Bécsben adtak koncertet, amelynek olyan nagy sikere volt, hogy a vendéglátók már a karácsonyi koncertre is meghívták a magyar kórust az osztrák fővárosba.
 
A kórus az elmúlt 3 évben nagyon komolyan készült a fellépésekre, fesztiválokra, s ez a szorgalom meghozta gyümölcsét ezen a nemzetközi versenyen, ahol méltón képviselték Magyarországot, és városunkat, Székesfehérvárt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >