Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Együttműködés az önkéntes tűzoltó egyesületekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2012. május 29.

Image A tűzmegelőzési, a tűzoltási és műszaki mentési feladatok segítése érdekében együttműködési megállapodásokat kötnek a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok a működési területük szerinti önkéntes tűzoltó egyesületekkel. Fejér megyében ez három hivatásos tűzoltó-parancsnokságot érint. A megállapodások többségét Fejér megyében már aláírták, az együttműködések megkötésének határideje május vége.

 
Fejér megyében az önkéntes tűzoltó egyesületek az elmúlt időszakban is szoros kapcsolatot ápoltak a hivatásos tűzoltóságokkal, a mostani megállapodások megkötése a korábbi együttműködés megerősítése és megújítása is egyben.
 
Az egyesületek között vannak olyanok, amelyek eddig is figyelemre méltó, kimagasló tevékenységet végeztek a tűzoltási és műszaki mentési tevékenység, valamint a hagyományőrzés terén, ugyanakkor több olyan önkéntes szervezet is van, akik első alkalommal kötnek megállapodást. Az együttműködéseknek nem feltétele, hogy az adott önkéntes tűzoltó egyesület rendelkezzen gépkocsival, többen azt vállalták, hogy személyi állományukkal segítik a beavatkozásokat a káresetek helyszínén.
 
Az egyesületek tagjai önként, fizetség nélkül, szabadidejükben végzik a tűzmegelőzési, valamint a tűzoltási és műszaki mentési feladatokat a megállapodásokban vállalt tevékenységi területükön.
 
A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a vértesacsai, a velencei, a magyaralmási, a csákvári, a fehérvárcsurgói, a csókakői, a pázmándi, az iszkaszentgyörgyi, az isztiméri és a lovasberényi önkéntes tűzoltó egyesülettel, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a pusztaszabolcsi, a baracsi, a mezőfalvai, valamint a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklós, Tas, Szalkszentmárton és Dunavecse önkéntes tűzoltó egyesületével kötötte meg az együttműködést.
 
A Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a kislángi, a lajoskomáromi és a sárosdi egyesületekkel írt alá megállapodást, és a következő napokban a Tolna megyei Simontornya egyesületének elnökével is megkötik az együttműködést. Mindemellett a vértesboglári egyesület a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal, a lepsényi és a mezőszentgyörgyi a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal, a váli önkéntes tűzoltó egyesület pedig az Érdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal kötött megállapodást.
 
Az egyesületek munkájának szakmai irányítását és felügyeletét a katasztrófavédelem végzi. Azon egyesületek, amelyek együttműködési megállapodást kötöttek a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal, részt vehetnek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak egyebek között a tűzoltótechnika fejlesztése és a laktanyák felújítása, korszerűsítése érdekében kiírt pályázati rendszerében.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >