Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csíksomlyóra zarándokoltak andragógia szakos hallgatók Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. május 31.

Image A "Határon túli magyarlakta területek" projekt keretében a Kodolányi János Főiskola andragógia szakos hallgatói Erdélybe látogattak pünkösdkor. Az ötnapos kirándulás során a hallgatók számára életre szóló élményt jelentett a csíksomlyói búcsún való részvétel is.

 
A közelmúltban a Kodolányi János Főiskola és a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem együttműködési megállapodással fűzte szorosabbá kapcsolatát.
 
Az együttműködés keretében a Kulturális Tanulmányok Tanszék gondozásában folytatódott a "Határon túli magyarlakta területek" című szakmai projekt út sorozat. 2012. május 24-28. között Erdélybe, Székelyföldre látogattak az andragógia szakos hallgatók Dr. Ujváry Gábor tudományos rektorhelyettessel és Mits Péterrel, a Kulturális Tanulmányok Tanszék tanszékvezető-helyettesével.
 
A tanulmányi út során a hallgatók részt vettek a csíksomlyói pünkösdi búcsún, valamint szakmai programok keretében megtekintették többek között Székelyföld nevezetességeit, így Székelyudvarhelyet, a Gyilkos-tavat, a Békás-szorost, a Parajdi sóbányát és Gyimesbükre, az 1000 éves határhoz is elzarándokoltak.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >