Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Több legyet egy csapásra
Több legyet egy csapásra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. június 04.

Image Egyszerre két kapitányságnak is munkát adott az a 21 éves fehérvári férfi, akit egy sukorói házban fogtak el a fehérvári járőrök. A fiatalemberrel szemben két körözés is érvényben volt, illetve elfogásakor az általa bérelt házban több zacskónyi kábítószergyanús anyagot is találtak a rendőrök. A férfi jelenleg bűnügyi őrizetben van.

 
Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztályán a 21 éves férfivel szemben két büntetőeljárás is folyamatban van. Egyik egy kábítószer-fogyasztás, míg a másik egy garázdaság ügyében. Még tavaly szeptemberben igazoltatták a fiatalembert a járőrök a fehérvári Jancsár utcában, amikor felmerült, hogy kábítószert fogyasztott.
 
A tőle levett minta alapján a toxikológiai vizsgálat megállapította, hogy szervezetében akkor kábítószergyanús anyag volt. Idén januárban a fehérvári Kelemen Béla utca egyik lépcsőházában téptek le ismeretlenek a falról négy levélszekrényt, illetve hármat megrongáltak. A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével két társával együtt a 21 éves férfi gyanúsítható.
 
A fehérvári nyomozók mind a két ügy kapcsán többször keresték bejelentett lakcímén a férfit, azonban nem találták. Így elfogatóparancsot adtak ki ellene. A körözött férfivel kapcsolatos információgyűjtések során felmerült, hogy a fiatalember egy sukorói házat bérel, és ott is tartózkodik.
 
Így a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának tegnap szolgálatban lévő járőrei körbevették a sukorói házat, majd ellenőrzés alá vonták a benn tartózkodókat. A 21 éves férfin kívül a házban volt még a férfi lány ikertestvére, valamint egy 18 éves pákozdi nő is.
 
Miután mindegyiküket igazoltatták a járőrök, átvizsgálták a házat. Ennek során több zacskó kábítószergyanús anyagot találtak. Így az esetről értesítették a területileg illetékes Gárdonyi Rendőrkapitányságot, akik lefolytatták a helyszíni szemlét és lefoglalták a gyanús növényi származékokat tartalmazó tasakokat, amiket szakértői vizsgálatra küldtek meg. A 21 éves férfit – tekintettel a vele szemben érvényben lévő két körözésre – a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra állították elő.
 
Ott először mintavételére került sor, majd a nyomozók a vele szemben folyamatban lévő ügyekben gyanúsítottként hallgatták ki, és ezt követően bűnügyi őrizetbe vették. A házban tartózkodó két fiatal nő a Gárdonyi Rendőrkapitányságra lett előállítva mintavételre annak leellenőrzése végett, hogy fogyasztottak–e kábítószert.
 
Ők mindketten tanúként kerültek kihallgatásra.
 
< Előző   Következő >