Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Tokaji Viktor: "Szeretem a kihívásokat"
Tokaji Viktor: "Szeretem a kihívásokat" Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. június 05.

Image A fehérvári hocky csapat csapatkapitánya nyáron is igyekszik formában tartani magát. Múlt hétvégén Magyarország legmagasabb pontjára, az 1014 méteren található Kékestetőre "szaladt fel"!

 
Igazság szerint már régóta foglalkozom a futással - kezdi csapatunk hátvédje. Svédországi légióskodásom (a 2006/2007-es szezonba a Huddinge IK csapatában - a szerk.) alatt is kacérkodtam a gondolattal, hogy lefutom a Stockholm Marathont. Éppen az idén volt a jubileumi, századik verseny, de már novemberben "teltház" volt így sajnos lecsúsztam a nevezésről. Gondoltam, ha már arról lemaradtam mégsem töltöm tétlenül a június másodikát, így esett a választásom a Kékes Csúcsfutásra. Szerettem volna valami különleges kihívást találni magamnak. A 11,6 km-es táv - melynek során 617 méteres szintkülönbséget is le kellett küzdeni - épp megfelelőnek bizonyult.
 
- Mikor kezdődött a futás iránti vonzalmad?
 
- Nem emlékszem egészen pontosan, hogy mikor és miért kezdődött, de mindig is szerettem a kihívásokat. Nem nagyon tudok miérteket mondani, egyszerűen szeretek futni és szerettem volna kipróbálni, hogy tudom-e teljesíteni ezt a távot. Ráadásul illik is a felkészülési programba, hiszen javában edzek a következő szezonra. Nagyon jól éreztem magam, szerintem jövőre is elindulok és próbálom a srácokat is rábeszélni.
 
- Lehet, hogy jövőre a fél csapattal találkozhatunk a Kékes Csúcsfutáson?
 
- Hát azt azért nem hiszem (nevet), ennyire nem lesznek lelkesek a fiúk az ötlettől, de ha csak ketten eljönnek velem már megérte. Remek, újszerű élmény volt, úgyhogy mindenképpen érdemes kipróbálni. Idén is jó móka volt, a társaság kiváló, mi kell még?!
 
- Térjünk vissza kicsit a jégkoronghoz. A tavalyi évben sokat szenvedtél a sérült vállad miatt és erre később majdnem az egész szezonod ráment. Azóta rendben van?
 
- Eddig minden jel arra mutat, hogy teljesen rendbe jött a vállam és nem fog zavarni a továbbiakban. A felkészülés alatt sokat dolgozunk felsőtestre és egyelőre nincs vele semmi probléma, jól bírja a terhelést. De bírnia is kell, mert nem szeretnék még egy olyan szenvedős szezont, mint amilyen a tavalyi volt. Bízom benne, hogy a pályafutásom során már nem lesz vele problémám!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >