Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Majdnem a csúcson Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. június 07.

Image A Kodolányi János Főiskola kosárlabda csapata Tajvanon járt, ahol a helyi Kainan University által szervezett meghívásos tornán a második helyezést érték el, tajvani, japán és koreai csapatokat maguk mögé utasítva. A jelenlegi és volt kodolányis hallgatókból verbuválódott kosaras csapat felejthetetlen élményekkel gazdagodott.

 
Az első pár napban a helyi klímával, helyi szokásokkal, ételekkel és tájakkal ismerkedett meg a csapat. A kosárlabda tornán a Kodolányi csapatán kívül részt vett még a későbbi győztes British Columbia University of Vancouver, a japán Nagoya University, a minket fogadó Kainan University-n kívül 3 másik taiwani egyetem valamint egy koreai egyetem.
 
Az első meccsen több száz lelkes szurkoló előtt kapott ki a Kodolányi együttese a vendéglátóktól, a második játéknapon viszont már simán verték az egyik helyi egyetem csapatát. A harmadik napon minden nyílt volt, egy körbeverésnek köszönhetően bármelyik helyen végezhettek volna a kosarasok a csoportjukban.
 
Ahhoz, hogy elsők legyenek és döntőt játszhassanak 40 ponttal kellett nyerniük; ahhoz, hogy a bronzmeccsen pályára léphessenek legalább 20 ponttal kellett volna maguk alá gyűrni a Nagoya University csapatát. Ezen a meccsen a csapat, szépen, szervezetten együtt játszva 40 ponttal diadalmaskodott, így biztossá vált a döntőbeli szereplésük. A döntőben a kanadai csapattal játszottak a kodolányisok, akik más játékerőt képviseltek, mint bármely más alakulat.
 
A kanadai egyetemen edződő sportolókon már érződik és látszódik a profizmus. Olyan mentalitással küzdenek és mozognak, amelyet több magyar sportoló megirigyelhetne. A tornán végül a Kodolányi kosarasai a második helyet megszerezve öregbítették intézményük hírnevét.
 
A torna eredményhirdetése után a csapat még 3 napot töltött Tajvanon, így gazdagodva életre szóló élményekkel. Letekinthettek a fiúk a mélybe a Taipei 101 89. emeletéről, ahonnan lélegzetelállító látványban volt részük a késő esti taipeji fényáradatban.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >