Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Királyi Napok augusztus 15 és 20 között Székesfehérváron
Királyi Napok augusztus 15 és 20 között Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 07.

Image Idén már 17. alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivált. Szabadtéri előadásokkal, zenekari bemutatókkal, utcazenével, nemzetközi folkestekkel, gasztronómiai bemutatókkal, gyermekprogramokkal és táncfilmvetítésekkel várják a látogatókat. A belváros mellett a fesztivál központjában a Malom utcai Táncházban lesznek a már hagyományossá vált programok.

 
Albánia, Costa Rica, Franciaország és Nepál mellett Spanyolországból is érkeznek meghívott tánccsoportok. Botos József arról beszélt a rendezvényről szóló sajtótájékoztatón, hogy igyekeztek olyan együtteseket meghívni, akik látványos műsorokkal jönnek Székesfehérvárra. A Királyi Napokon 12 helyszínen, 114 programon várják a látogatókat.
 
 
 
Majoros Andor a fesztiváligazgató kiemelte, hogy idén a Noé-hegyi Borrend és a Hetedhét Játékmúzeum is csatlakozott a programokhoz.
 
Ebben az évben a Várkörúton lesz majd a táncosok felvonulása, a Városház téri színpadon pedig hagyományosan minden nap egy-egy nemzet táncosai adnak majd műsort és a folkestek is az előző évekhez hasonlóan várnak majd mindenkit a Táncházban.
 
 
 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >