Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zenélő-festőudvar: Örömfestés a Deák képtár udvarában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. június 07.

Image A Fehérvári Polgárok Egyesülete, az „SMV 2000 Festőtanoda” és a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör szervezésében tizenhét festő gyűlt össze Székesfehérváron, a Deák képtár udvarán „együttfesteni”! A program során minden résztvevő egy-egy gondolatát vitte vászonra, fényképek, mintaképek, beállított csendéletek nélkül.

 
A festésre az alábbi hét városból érkeztek érdeklődők: Aba, Budajenő, Budapest, Dömös, Veszprém, Székesfehérvár, Sárkeresztes. Az alkotni vágyók pedig: Albert Andrea, Balogh Attila, Bárány Fruzsina, Csorna Dániel, Dr. Wollein Mária, Gy. Simon Margit, Kéri Mária, Márfy Gabriella, Matúz Péter, N. László Gizella, Pocsai Julianna, Prof. Hubert Tibor, Sas Bálint, S. Kacsó Róza, Simon M. Veronika, Szimonidesz Hajni, Varsányi Edit.
 
A témák között volt tájkép, csendélet, meditatív gondolat, egy motorkerékpár, téli magyaros tanyavilág telefonkártyával festve. A délutáni programban a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend is bemutatkozott.
 
A Szent Erzsébet Kommenda parancsnokaként Simon M. Veronika mutatta be a lovagrendet és a megjelent lovagokat.
 
A zenei blokkban fellépett az Avanti zenei formáció és Semes Bogya Eszter, népdalénekes. A délután folyamán közel száz érdeklődő tekintette meg a „Zenélő festő udvar” munkáját.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >