Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Állati jó programok vasárnap a Herosz nyílt napján
Állati jó programok vasárnap a Herosz nyílt napján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 08.

Image Vasárnap már tizenkettedik alkalommal szervezi meg nyílt napját az idén húsz éves székesfehérvári Herosz Állatotthon. Az érdeklődők megismerhetik a menhely lakóit, működését, a Vadmadárkórház munkáját és különféle bemutatókat tekinthetnek meg. Ismét ellátogatnak a rendezvényre Ganxsta Zolee és barátai, filmvetítéssel egybekötött előadást tart Sápi Ágnes világhírű tengerbiológus az állatoknál alkalmazható tréning módszeréről. Ugyancsak a nyílt nap keretében kerül megrendezésre a Herosz harmadik, a fekete színű állatok örökbeadását ösztönző tematikus napja.

 
A rendezvény ideje alatt kézműves játszóházak, vetélkedők, érdekes játékok, arcfestés, óriásbuborék-fújás várja a gyerekeket.
 
Lesz állatsimogatás a menhely különféle területein, beszélgetés a sztárvendégekkel, Ganxsta Zoleeval és barátaival, tőlük természetesen autogramot is lehet kérni. Az állatotthon önkénteseink kézműves munkáiból vásárt rendeznek, a bevételből a menhelyet támogatják.
 
Saját kutyával lehetőség lesz az agility pálya kipróbálására.
 
A Herosz vezetősége az állatotthon működtetése mellett legalább ugyanilyen fontosnak tartja a szemléletformálást, a nevelést. 1995 óta minden évben, több turnusban megszervezi a nyári napközis tábort általános iskolások részére. A gyerekek átfogó képet kapnak az állatvédelemről, a Vadmadárkórház működéséről, megismerik az állatotthon lakóit és megtanulják, hogyan segíthetnek a náluk elesettebbeken.
 
A tábor a közvetlen AHA-élményen alapul, a gyerekeket a megértésre, elfogadásra is neveli. Idén július 16-20., július 23-27., augusztus 06-10., valamint augusztus 13-17. között lesznek a turnusok, a részvételi díj naponta 1900.- Ft/fő, egy teljes turnusra 9500.- Ft/fő. A foglalkozások naponta 9-15 óráig tartanak. Jelentkezni lehet személyesen az állatotthonban, vagy e-mailen, levélben és faxon.
 
A jelentkezési lap letölthető a www.fehervariallatotthon.hu portálról.
 
 A XII. Állati Nyílt Nap programja 2012. június 10. (vasárnap):
13.00 Kapunyitás, vendégek fogadása, csoportos kutyaséta indul.
14.20 Dr. Berey Attila elnök és Mészáros Attila területi képviselő köszöntője
14.30 Sápi Ágnes világhírű tengerbiológus filmvetítéssel egybekötött előadása „Tanuljunk együtt az állatok nyelvén!” címmel
15.20 dr. Berkényi Tamás előadása a Vadmadárkórház eredményeiről, sikereiről
15.40 A Baptista Szeretetszolgálat mentőkutyáinak bemutatója
16.10 Örömkutyázás – 4Tappancs-Herosz Kutyaiskola bemutatója „Szabadidő a kutyával”
16.50 Fekete kutyák bemutatása – „Nem a szín teszi a kutyát!?”
17.10 Tombolasorsolás
 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >