Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Középpontban az újságírók egészsége
Középpontban az újságírók egészsége Nyomtatás E-mail
Írta: Napidoktor   
2012. június 11.

Image Több száz újságíró vett részt az újságírók Életmód Napján szervezett rendezvényen. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége eseményére meghívást kaptak más hazai újságíró szervezetek is, így minden magyar újságíró számára lehetőség nyílt a szűrővizsgálatokra, a véradásra, a kardiológiai-, hipertónia-,tüdőgyógyászati- és stressz vizsgálatokra. Az eseményen a Szinapszis Egészségügyi Piackutató ismertette legújabb kutatási eredményeit.

 
Orvos-szakmai előadások keretében szó esett az időszerű népegészségügyi fejlesztésekről, a rákdiagnosztika korszerű eszközeiről, a PET/CT-ről és a Cardio-CT-ről, a melanoma vizsgálat szükségességéről, az érelmeszesedésről, az alvásbetegségek gyógyításáról, a táplálkozás és a személyre szabott életmód fontosságáról.
 
Az Életmód Nap fővédnöke Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke elismerését fejezte ki az önkéntes véradóknak, akik a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkájának eredményeként naponta több mint 1800 véradót toboroznak országszerte, hogy a szükséges vérkészletek folyamatosan, egyenletes ütemezésben rendelkezésre álljanak.
 
A MÚOSZ második Életmód Napjának partnerei voltak: a Magyar Vöröskereszt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Népegészségügyi főosztálya, az Európa Nemzeti Egészségvédelmi Program.
 
Orvos szakmai támogatói és előadói: dr. Lengyel Zsolt igazgató főorvos (Pozitron-Diagnosztika Központ), dr. Harmos Ferenc (MelanomaMobil), dr. Horváth István (MTA doktor, a New York-i Tudományos Akadémia tagja), Kiss Katalin kutatási igazgató (Szinapszis Egészségügyi piackutató) Molnár Andrea dietetikus, Kiss Károly (Sportvitalitás), dr. Rácz György alvás szakértő (Benyovszky Orvosi Központ), dr. Filippo Ongaro űrorvos (Quintess Egészségközpont), Nádasdi Sándor (Vitalexpert), Csehné Váradi Mária (Test -és Egészségkultúra Stúdió), dr. Pusztai Erzsébet (orvos, életvezetési coach), Kloczl György (Magnetovital)
 
Az esemény támogatói: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Egészségvédelmi Szűrőprogram, Magyar Vöröskereszt, Richter Gedeon, Pozitron-Diagnosztika Központ, MelanomaMobil, Benyovszky Orvosi Központ, Quintess Egészségközpont, Sportvitalitas, Nutricia, VitalExpert, Test –és Egészségkultúra Stúdió, Holttengeri Sóbarlang.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >