Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Magyar Gyógyszerész Napok a megyeszékhelyen
Magyar Gyógyszerész Napok a megyeszékhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2012. június 11.

Image A XIV. Magyar Gyógyszerész Napokat tartották Székesfehérváron a Magyar Király Szállóban. A hagyományosnak számító kongresszuson a napi munkavégzés során elengedhetetlen ismereteket oszthatnak meg egymással a gyógyszerész szakma résztvevői. A megnyitón Vargha Tamás a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is részt vett.

 
Vargha Tamás ünnepi beszédében visszaemlékezett arra, hogy gyermekkorában Székesfehérváron két patika volt. Az egyik az ügyeletes gyógyszertár, amelyik közel volt a piachoz és a buszmegállóhoz, a másik viszont a gyermekeknek maga volt a csoda! A majd 300 éve épült Fekete Sas Patika, amely ma már múzeum.
 
Napjainkban több, mint 20 gyógyszertár található a városban. Ezek fontossága olyan, mint a víz vagy a só. Értékük akkor lesz világos számunkra, amikor nincs, amikor fáj valamink és segítség kellene. A pult mögötti segítőkész gyógyszerészek azok, akik a gyógyírt megadják bajainkra.
 
Természetesen a szakmai elismerések helye és ideje is ez a kongresszus. A Magyar Gyógyszerész Kamara Aranyérmét, Kerekesné dr. Vörös Erzsébet kapta, aki a salgótarjáni Pécskő Gyógyszertár gyógyszerésze. Valamint PRO PHARMACIAE Díjjal ismerték el Prof. dr. Paál Tamás munkásságát.
 
A Magyar Gyógyszerészi Kamara összejövetele a gyógyszerpiac szereplőinek együttes gondolkodásával, a nemzetgazdasági helyzet figyelembe vételével, a szereplők jogos igényeinek összehangolásával segítheti a magyar gyógyszerészek, és így a betegek helyzetét.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >