Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Énekes Lajos: Mindenki dolgozik még ezekben a napokban is!
Énekes Lajos: Mindenki dolgozik még ezekben a napokban is! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2012. június 11.

Image Hocky csapatunk május 10-én különböző edzéstervek alapján már megkezdte a felkészülést a következő szezonra – de vajon milyen munkát végeznek ezekben a napokban a korongosok, mikor pihennek, mikor kezdődnek a jeges edzések, s az edzőmérkőzések?

 
Hogy többet megtudjunk a részletekről, a Sapa Fehérvár AV 19 másodedzőjét, Énekes Lajost kérdeztük.
 
- Milyen edzésmunka zajlik jelenleg, s mikortól pihenhetnek a Volán játékosai?
 
- Mindenki dolgozik még ezekben a napokban is – vágott bele honlapunk érdeklődésére a szakember -, azt viszont meg tudjuk oldani, hogy ha valakinek erre az időszakra szól a nyári pihenője, elutazhasson. Egyébként júliusban lesz két, három hét a nyaralásra, arra, hogy a csapat tagjai a családjukkal, a barátaikkal több időt tölthessenek.
 
- Most is együtt izzad a keret valamennyi tagja, például a konditeremben?
 
- Az idősebb játékosok egyénileg készülnek, viszont május 10-től mindenki folyamatosan készül az ősszel kezdődő szezonra. Egészen a múlt hét végéig tartottak a jeges edzések, most viszont a fiatalokkal fizikai alapozó programokat végzünk. Sűrűn látogatjuk a kondigépeket, használhatjuk a Cosmo Sport fitnesz termét – úgyhogy nem unatkozunk…
 
- Mikor találkozik a teljes keret?
 
- Július végén. De addig is az edzések mellett különböző programokon veszünk részt, meghívásos eseményeknek teszünk eleget, elég csak a válogatott évadzárójára gondolni, majd nemsokára következik Velencén a főiskolás találkozó, ahogy említhetem a júliusi inline összejövetelt, ahol Orbán Attila révén vagyunk érintettek.
 
- Július végén már az új játékosok is megkezdik a munkát, tehát a megerősített, átalakított komplett keret a szakmai stáb rendelkezésére állhat?
 
- Ideális esetben – igen. Szerintem addigra nagyjából össze is állunk, majd augusztus első felében megkezdjük jégen is a felkészülést. Természetesen addigra már vezetőedzőnk, Kevin Primeau is itt lesz.
 
- Milyen edzőmeccsek és tornák várnak a csapatra a felkészülés során?
 
- A felkészülési mérkőzések szervezése folyamatban van, nem kaptunk még kész tervet, menetrendet. Annyi bizonyos, hogy a kétnapos Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna szeptember elsején kezdődik, tehát szombat, vasárnap rendezzük, aminek a dátuma egyébként az egyik résztvevő, az EHC München honlapján hibásan jelent meg.
 
- Végezetül árulja el: mennyire állítja nehéz feladat elé a szakmai stábot Palkovics Krisztián visszavonulása és Sofron István esetleges távozása?
 
- Nem lesz egyszerű feladat a pótlásuk, hiszen 110 pont távozik, távozhat, ami érzékeny veszteség. De erőteljes, ügyes fiataljaink vannak, akik most fontos lehetőséghez juthatnak, s az a legfőbb feladatuk, hogy bekerüljenek a csapatba. Ezért igazán megéri keményen hajtani az edzéseken…
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >