Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Múzeumok Éjszakája - 22 helyszín, 67 program Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 12.

Image Ebben az évben már ötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron is a Múzeumok Éjszakáját. Június 16-án szombaton 22 helyszínen 67 programmal várják a szervezők a látogatókat. A rendezvényeket karszalaggal lehet látogatni, ami 200 Forintba kerül és jótékonysági céllal adományként gyűjtik. A vidéki helyszínek között idén is ingyenes buszjáratok közlekednek, amit a Tourinform Irodában már kapható karszalaggal lehet igénybe venni.

 
A programokat a Püspökségen ismertette a 17 szervezővel közösen Spányi Antal megyéspüspök és Cser-Palkovics András polgármester.
 
Az idén a játékok lesznek a középpontban, ugyanis a Múzeumok Éjszakája szervezésében résztvevő intézmények ezzel ünneplik a Hetedhét Játékmúzeum megnyitását, de borkóstolók, tárlatvezetések és koncertek is színesítik majd a június 16-i rendezvény programjait, egyfajta kulturális egyveleget nyújtva a rendezvényre látogatóknak.
 
A Múzeumok éjszakája azonban Spányi Antal szerint nem csak a múltat és a jelent hozza közel egymáshoz, hanem a kulturális intézményket is összefogásra ösztönzi. Cser-Palkovics András polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Városháza megnyitja a kapuit június 16-án este és mindenki megnézheti a Nagytanácsteremben készülő történelmi tablót.
 
A sajtótájékoztatón is kitért azokra a gyalázatos rongálásokra, amik az elmúlt napokban történtek a városban. Mint mondta "azzal, hogy részt veszünk a Múzeumok Éjszakája programjain, egyben elutasítjuk az elmúlt napok gyalázatos tetteit."
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >