Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Keller Ákos a Phoenix Suns látókörében és táborában Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. június 12.

Image Hihetetlennek tűnik, de igaz: a nyáron két fehérvári kötődésű kosaras is egy-egy NBA-csapatnál edzhet! Keller Ákos a Sunstól kapott meghívót.

 
Még fel sem dolgozhattuk Hanga Ádám csillagának gyors emelkedését (a jól sikerült szezon után a San Antonio várja tréningekre), máris itt az újabb szenzáció: Keller Ákos a Phoenix Sunshoz utazik, ahol a július 6-án kezdődő nyári táborban mutathatja meg képességeit.
 
Meseszerű fordulat ez az utóbbi években folyamatosan fejlődő, immár az Albacomp alapemberének számító fiatal játékos karrierjében, persze egy próbánál többről egyelőre nincs szó, de ki tudja, mit hoz a jövő - Ákoson biztos nem múlik, hogy kedvező képet alakítson ki magáról a Dávid Kornélt játékosmegfigyelőként alkalmazó kétszeres NBA-bajnok szakmai stábjában.
 
A leírt nevek is mutatják, egyetlen másik magyar klub sem büszkélkedhet azzal, amivel az Albacomp: az NBA-vel "testközeli" kapcsolatba kerülő korábbi játékosokkal. Fehérvárról érkezett az "álomligába" az ott több mint száz meccsen pályára lépő Dávid Kornél, az itt töltött sikeres szezonok után draftolták Hanga Ádámot, és most Keller Ákos is az Albacompból utazhat Amerikába.
 
Közülük a két fiatal felnőtt karrierje is itt kezdődött, már utánpótlás korukban is korosztályuk legjobbjai között voltak, vagyis a múlt héten akadémiai rangot kapott fehérvári utánpótlás-nevelés méltán lehet büszke rájuk, s persze magára.
 
Hogy Keller Ákos története miként folytatódik, egyelőre nem tudható, ahogy ő fogalmaz, mindenképpen jól jön ki a pohenixi kalandból, nincs benne semmi görcsösség.
 
A játékos és az Albacomp vezetése pedig megegyezett, hogy egyeztetnek a továbbiakról, amikor Ákos visszatér Amerikából.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >