Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fekti István: A felnőttek EBEL-ritmusában játszhatnak U20-asaink Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2012. június 18.

Image Kiválóan szerepeltek az elmúlt szezonban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékei, ám a jövőben minden eddiginél komolyabb feladat előtt állnak a tehetségek. Az előkészületekről Fekti István menedzsert faggattuk.

 

De még mielőtt rátérnénk a következő szezon feladataira, céljaira, tekintsünk vissza az elmúlt évre, hiszen – édes a siker íze. Márpedig a három bajnoki cím – ifi, serdülő „A”, kölyök „A” – önmagáért beszél, de a többi együttesnek sem kell szégyenkeznie az elért eredmények miatt.

Éppen ezért eleve magasra került a léc, ám ahogy Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója szokta megfogalmazni: „mint Szergej Bubka, mi is mindig szeretnénk egy, két centivel emelni a rúdon, s át is ugrani azt.” Természetesen nem lehet más céljuk az akadémistáinknak sem, akik még most is teljes erőbedobással edzenek, s Fekti István elmondása szerint a három bajnoki cím megvédés túl más célokat is megfogalmaztak.

- Azt szokták mondani, hogy a klubvezetőknek rendre a holt idényben akad a legtöbb munkájuk. Milyen feladatok foglalkoztatják most az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia menedzsmentjét?

- Valóban nem unatkozunk ezekben a napokban sem – vágta rá akadémiánk fiatal menedzsere -, hiszen elég csak a nevezési határidők betartására, a kiírásokra, a különböző bajnokságok lebonyolítási rendjének a megismerésére gondolni, s akkor még nem beszéltem az egyes korosztályokban induló csapatok összeállításáról. Persze, nem csak mi, hanem a játékosok is dolgoznak, méghozzá egészen június 29-ig valamennyi csapatunk edz majd három hetes szünetet követően, július 23-tól folytatódik tovább a munka. Kivétel ez alól az U20-as csapat, amely végigdolgozza még a nyarat is. Na, jó, egy-egy hét, vagy tíz napos nyaralás azért nekik is belefér – mosolyodik el Fekti.

- Az akadémia valamennyi csapatának játékoskerete és szakmai stábja kialakult már?

- Nyugodtan mondhatom, hogy igen. S ha már rákérdezett, szeretném megjegyezni: nagy örömömre szolgál, hogy Kóger István elvállalta a serdülők vezetőedzői posztját. De a kérdésre válaszolva: lesz két előkészítő, két kölyök, egy serdülő és egy ifjúsági csapatunk, s ismét részt veszünk a junior bajnokságban az U23-as korongosokkal, akik hétközi fordulókban mutathatják meg tudásukat.

Erre egyébként kötelezettséget vállaltunk, s vélhetően a Debrecen, az Újpest, a MAC és a Vasas indít még csapatot rajtunk kívül. Az U20-as keretben viszont lehetnek még mocorgások, de elsősorban a ’93-’95 között született korosztályra támaszkodunk, ahol négy túlkoros játszhat. De nem titkolt célunk, hogy a fiatalokat, az 1996-os születésűeket is megfürdessük…

- Ha már itt tartunk. Az utánpótlás csapataink közül nyilván a legnagyobb érdeklődés éppen őket, az U20-asokat övezi, már csak azért is, mert ősztől ők is az osztrák pontvadászatban szerepelnek. De mekkora mérföldkő lehet az ugrás az akadémia életében?

- Most mindenki izgatottan várja, milyen lesz a liga színvonala, s én is bízom benne, hogy nagyszerű előrelépés lesz ez fiataljaink számára. Annyi bizonyos, hogy 16 csapat küzd majd az EBEL U20-as bajnokságban, hétvégi, tehát szombat, vasárnapi fordulókkal. 30 meccses alapszakasz után még a két nyolcas csoport tagjai játszanak egymással oda-vissza, ami újabb 14 mérkőzést jelent, ez tehát már most 44 összecsapás, ami után jöhet egy gyors rájátszás.

A menetrend hasonló, mint a felnőtteknél, s éppen ezért a fiatalok fel is vehetik az EBEL ritmusát. És itt most nem csak az iramra, a színvonalra gondolok, hanem az egész lebonyolítására. Arra, hogy buszra szállnak, rengeteget utaznak, majd a buszról lekászálódva játszanak egy komoly tétmeccset, hogy aztán hazabuszozzanak, edzenek, s minden kezdődjön elölről.

Azért is fontos mindez, mert az U20-as csapattól nem csak eredményes szereplést várunk, de azt is, hogy közülük már kirajzolódjon, kik lehetnek azok a játékosok, akik két, három év múlva szerepet kaphatnak a Volán nagy csapatában.

- Végezetül árulja el: milyen célokkal vág neki a következő szezonnak az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia?

- A három bajnoki címet szeretnénk megvédeni, ahogy tisztes helytállást várunk az U20-asoktól, ám róluk már beszéltem. Az viszont egyértelmű célként fogalmaztuk meg, hogy az ifi- és a serdülő-válogatott ránk épüljön, minél több játékosunk kapjon meghívót a bő, majd a szűk keretbe egyaránt, s persze jussanak fel a divízió 1/B-be. Ennyi, azt hiszem elég is kezdésként…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >