Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Férfiak részére hirdetnek nyílt szűrőnapot Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 18.

Image Nyílt szűrőnapot hirdetnek férfiak részére június 22-én pénteken 15 órától 18 óráig a Jancsár utca 1. szám alatti orvosi rendelőben. A szűrővizsgálatokra azok jelentkezését várják, akik elmúltak 50 évesek, eddig nem vettek részt szűrővizsgálatokon, vagy az utolsó részvételük óta legalább 2-3 év eltelt. A vizsgálatokra a jelentkezést csak korlátozott számban fogadják, június 21-én 12 óráig lehet előjegyzést kérni a 70/380-9512-es telefonszámon.

 
A nyílt szűrőnap kapcsán Östör Annamária egészségügyi tanácsnok elmondta, hogy elsősorban azokat szeretnék megszólítani, akik eddig kevésbé törődtek egészségükkel és nem vettek részt hasonló vizsgálatokon. Várják a 40. életévüket betöltött férfiakat is, akiknek a családjában előfordult prosztata-daganat, vagy bármilyen proszatat megbetegedés.
 
A vizsgálatokat Dr. Hermann János urulógus főorvos végzi, aki elrettentő statisztikai adatokról számolt be a szűrőnap sajtótájékoztatóján. 2007-ben az urulógia osztályon 680 műtétet hajtottak végre nem daganat miatt és 300 férfit műtöttek daganattal. 2011-ben 670 volt a nem daganat miatti műtét és közel 500 rákos beteget műtöttek. Négy év alatt tehát közel kétszeresére emelkedett a daganat miatt végzett műtétek száma.
 
 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >