Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Mészáros János Elek Fejér megye csillaga
Mészáros János Elek Fejér megye csillaga Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. június 18.

Image Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a Megyeházán Mészáros János Eleknek, az országos televíziós tehetségkutató verseny győztesének. A közgyűlési elnök Fejér Termék csomagot is ajándékozott a sikeres és eredményes szerepléséért az agrármérnök énekesnek.

 
Vargha Tamás a tájékoztatón elmondta:Mészáros János Elek opera- és népdalénekes régi és kedves ismerőse a Fejér Megyei Önkormányzatnak. Ő nemcsak Fejér megye szülötte, hanem itt is dolgozik, és nem egy alkalommal állt már mellénk, segítve bennünket, különféle kulturális rendezvényeinken, ünnepségeinken találkozhattak vele ünnepi műsoraink közreműködőjeként- fogalmazott az elnök.
 
A közös együttműködés alkalmai közül kiemelte azt, amikor 2011. májusában a megyei közgyűlés elfogadta Fehérvárcsurgón, a Károlyi Kastélyban tartott ülésén a megye vidéki térségeinek fenntartható fejlődéséért indított Fejér Termék Programot.
 
Azóta a program - nagy megelégedésünkre- egyre népszerűbb a megye és annak határain túl élők körében is. Mint mondta: János volt ezen az emlékezetes eseményen az, aki a kiállított mezőgazdasági termékek és kézműves portékák mellett a „kulturális Fejér Terméket” prezentálta színvonalas előadásával a közönségnek, amellyel lehetőségünk volt kidomborítani a Program addig hangsúlyozott sokszínűségét.
 
 
 
 
A közgyűlés elnöke büszkén gratulált Fejér megye új csillagának a győzelemhez, és megajándékozta egy Fejér Termék csomaggal és egy Fejér megyei millenniumi emlékéremmel. „János teljesítményét azért tartom fantasztikusnak, mert egy fiatal hölggyel és egy tánccsoporttal szemben indult egy olyan műfajban, mint az opera, ami miatt sokan esélytelennek tartották a győzelemre. Ennek ellenére neki sikerült erre rácáfolnia és bebizonyítania, hogy az embereknek szükségük van az általa képviselt és közvetített értékekre. Reméljük, hogy Jánossal az együttműködésre a jövőben is találunk majd alkalmat.” –tette hozzá Vargha Tamás.
 
„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne” - Mészáros János Elek ezzel a Tamási Áron idézettel kezdte a köszönetnyilvánítást a figyelmességért.
 
A tájékoztatón elmondta: a versenyen való részvétellel egyetlen célja az volt, hogy igazi, magyar hungarikumokat mutasson be a közönségnek. Szerette volna bebizonyítani, hogy van kereslet az operára, csak nem foglalkoznak vele, pedig ezek az értékek igen is fontosak és kíváncsiak rá az emberek. Ebből minél többet szeretett volna megmutatni- hangsúlyozta.
 
A tájékoztató résztvevőit János, a Megyeháza Címertermét betöltő énekével, egy I. világháborús népdallal örvendeztette meg.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >