Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hétvégén startolt a FUT a REND
Hétvégén startolt a FUT a REND Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2012. június 18.

Image Színes és változatos programokkal várta látogatóit a Székesfehérváron hamarosan kezdetét vevő három napos református fesztivál sorozat. A rendezvény kezdete előtt látványosnak ígérkező figyelemfelkeltő „akcióval” találkozhattak a hétvégén a város járókelői, autósai.

 
"A Református Egyházi Napok Dunántúl fesztivál sorozat kezdete előtt sokat törtük a fejünket, mivel lehetne még jobban népszerűsíteni a programokat a Fehérváron élők számára. Ekkor jöttem arra az elhatározásra, Kárpáti Zoltán barátomat bevonva, hogy egy futást hirdetünk a belvárosban. Így született meg a „FUT A REND” ötlete – mondta honlapunk érdeklődésére Schrenk Éva, a Székesfehérvári Református Egyházközség tagja, ismert költő."
 
A szervezők korosztálytól és felekezeti hovatartozástól függetlenül hívtak mindenkit a kezdeményezésre, akik számára fontos a református fesztivál üzenete. Ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, természetesen nem futóversenyről volt szó, nem volt teljesítmény kényszer, így a jelentkezők, kényelmes, lassú futással, kocogással, vagy akár sétával is csatlakozhattak az akcióhoz.
 
A figyelemfelkeltő futásra vasárnap várták a mozogni vágyókat a Városház térre a Hermann László Zeneiskola épülete elé, ahol 17 órai kezdettel Varga Tünde a református gyülekezet lelkipásztora köszöntötte az érdeklődőket, néhány mondatban tájékoztatott mindenkit a futás üzenetéről, a közelgő REND napokról. Közös ének és egy alkalomhoz illő vers elmondása után pedig startolt a csapat.
 
A belvárosi futás résztvevői a zeneiskolától a Liszt Ferenc utca irányában a Pláza felé haladtak, majd a Halász utcát, Horog utcát követve eljutottak a Palotavárosi tavakhoz, melyek közül az egyiket megkerülték. Ezután az útvonal a Selyem és Sütő utca vonalát érintiette majd a futók rácsatlakoztak a Palotai útra, a végállomás a Széchenyi utcai református templom volt.
 
- A 2-3 kilométeres távon több pihenő pontot iktattunk be, így senkinek sem kellett „végkimerülésig” loholnia – mondja Schrenk Éva, hozzátéve a rendezvény idejére nem kértek forgalomkorlátozást, sem rendőri felvezetést, ezért a megmozdulás résztvevőitől nagy figyelmet és a KRESZ előírásainak betartását kériték.
 
 A figyelemfelhívó akció során a résztvevők a járókelőket és az autósokat is megajándékozták a REND napok programfüzetével, amelyből a fesztivál részletes műsorát alaposan áttanulmányozhatják.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >