Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Városligetben vadkempingezett a legendás Kapa-Pepe páros
A Városligetben vadkempingezett a legendás Kapa-Pepe páros Nyomtatás E-mail
Írta: Szakály Szilvia   
2012. június 21.

Image Verőfényes napsütés, hátizsák, bőrönd, pokróc, párnák, sátor és fák között kellemesen lengedező szellő. Nem is kell több egy remek kempingezéshez. No de a Városliget kellős közepén? A Jancsó-filmek híres, évődő-civakodó párosa, Kapa és Pepe, azaz Mucsi Zoltán és Scherer Péter bizony a főváros legnépszerűbb parkjában állította fel minap sátrát, ezzel edzve a közelgő EFOTT-ra. A két neves színész fellép a fesztiválra letelepülő Szkéné Színházban, ezért gyakorolták a sátorverést.

 
Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Ezt tartották szem előtt az EFOTT szervezői, amikor úgy döntöttek, az idei fesztivál programkínálatát gazdagítva - először annak több évtizedes történetében - színházi előadásokkal is készülnek. Így ha a felsőoktatásban tanulók nem ülnek be előadásokra, hát a darabok mennek oda, ahol az egyetemisták vannak.
 
A kezdeményezést rögtön üdvözölte Mucsi Zoltán és Scherer Péter is, akik már javában készülődnek a velencei kiruccanásra. Még a sátorállítást is letesztelték - méghozzá tilosban, a Városliget fái közt.
 
A folyamat természetesen nem működhetett volna a páros jellegzetes, egymással való zsörtölődése nélkül. S végül még őket is meglepte, hogy sikerrel fel tudták állítani sátruk. Július 3. és 8. között a Szkéné Színház is birtokba veszi Velencét, és olyan színdarabokkal készülnek minden este a kultúrára szomjazó fesztiválozók számára, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak, a Parasztopera, a Tévedések vígjátéka, vagy A fajok eredete.
 
Utóbbiban szerepel majd a Kapa-Pepe páros is, de a színészkedés mellett riporteri teendőket is ellátnak majd a fesztiválon. Vigyázat, kamerával a kezükben flangálnak, és bárkit leszólíthatnak, hogy színházhoz fűződő kapcsolatáról érdeklődjenek!
 
- Korábban készítettünk már kreatív közvélemény-kutatós videókat, és mindig nagyon élveztem, ahogyan beigazolódnak vagy éppen megdőlnek a prekoncepcióim, amikor odalépek valakihez. Nagyon örülünk Kapával, hogy lesz színház az EFOTT-on. Ki tudja, hány új színházrajongó fiatalt nyerhetünk meg Velencén! - mondta Scherer Péter, aki vidám vadkempingezésük során elképesztő vakmerőséggel azt is kipróbálta, hogyan lehet biciklivel húzni egy felállított sátrat.
 
EFOTT - Csak szabadon.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >