Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megyekorzó Palotaváros kapujában Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. június 21.

Image A Leghosszabb Nap Fesztiválról, a Fejér Megyei Művelődési Központ (MMK) és Fejér Megyei Önkormányzat közös, szombati rendezvényéről tájékoztatott Vargha Tamás a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Juhász Zsófia, az MMK igazgatója és Deák Balázs a programokért felelős munkatárs. A fesztivált a népi kultúra szellemében rendezik meg, a Megyekorzót pedig ősztől a székesfehérvári városrészekben rendezik meg- jelentették be a tegnapi tájékoztatón.

 
Juhász Zsófia a rendezvény kapcsán elmondta: " A Leghosszabb Nap fesztivál az intézmény reprezentációs rendezvénye. Bár arra törekszünk, hogy a megyét lefedve, a kistelepüléseken valósítsuk meg a programjainkat, de a székesfehérváriaknak is van rá igényük. A szombati méltó évadzáró rendezvénye lesz az intézménynek. A szervezéskor arra törekedtünk, hogy a más-más műfajt a népi kultúrára felfűzve mutassunk be, amelybe a Megyekorzó, főként a kézműves vásár miatt tökéletesen illeszkedik." - tette hozzá.
 
Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlése elnöke a fesztivál egyik programjáról, a Fejér Megyei Önkormányzat Megyekorzó rendezvényéről tájékoztatott.
 
"A rendezvény a legutóbbi alkalommal is már átlépve a Megyeháza udvarának küszöbét, a Szent István téren mutatkozott be. Terveink között szerepel, hogy ősztől városrész túrára indulunk, hogy a belvároson kívül más székesfehérvári városrészekben is bemutassuk, a lakókkal megismertessük a megyében készített Fejér Termékeket" - hangsúlyozta Vargha Tamás.
 
A részletes programot Deák Balázs, az intézmény programokért felelős munkatársa ismertette. A fesztivált a Nemzeti Kulturális Alap és a Fejér Megyei Önkormányzat támogatta.
 
A szervezők reménykednek a jó időben, a rendezvény ideje alatt sátrakat állítanak fel, hogy védjék a látogatókat a napsugárzástól. Kalocsai mintás pólókat is készítettek az alkalomra, amelyhez már utánrendeléssel is hozzá lehet jutni.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >