Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ülésezett a képviselőtestület Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 21.

Image A Közgyűlésen hét önkormányzati intézmény vezetőjéről is döntött a testület. Határoztak arról is a városatyák, hogy a Megyeház utcában a Tolnai Utcai Óvoda telephelyeként egy új 50 férőhelyes óvodát hoznak létre az egyházmegye által ingyen, hét évre átadott épületben.

 
A Közgyűlés több önkormányzati intézmény igazgatóját is megválasztotta: a Beszédjavító Intézet igazgatója Gárdonyiné Kocsi Ilona lett, a Százszorszép Bölcsőde vezetője Katona-Vass Krisztina, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója továbbra is Virágné Sziládi Judit, a Felsővárosi Általános Iskola, Oberstädtische Grundschule vezetőjének Földi Zoltánt választotta a testület, a Vasvári Pál Általános Iskolát továbbra is Laczkó Gábor vezeti, a Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolát pedig újabb öt éven keresztül dr. Vas Rezső igazgatja, a Nemes Nagy Ágnes Középiskolai Kollégium vezetőjének pedig Virág Andreát választotta a testület.
 
Döntött a közgyűlés arról, hogy a Megyeház utcában a Tolnai Utcai Óvodához tartozóan egy új intézmény alakul és mintegy ötven óvodai férőhelyet alakítanak ki. A korábban Boldog Gizella Óvoda épületét a Székesfehérvári Egyházmegye ingyen adja át a városnak hét évre. Óvónők, dajkák és technikai dolgozók alkalmazásával 9 és fél fős álláshely-bővítés is történne.
 
 
 
Az épület felújítása, az udvar rendezése 25 és félmillió forintba, az óvodai eszközök beszerzése és felszerelése megközelítőleg további 9 millió forintba kerülne. A Hiemer-házban mintegy 150 négyzetméternyi helyiséget adott térítésmentesen bérbe a Pannon Egyetemnek a város, ugyanis a Közép-Dunántúli Régió meghatározó felsőoktatási intézménye a Pannon Egyetem logisztikai mesterképzést kíván indítani Fehérváron, melynek megszervezéséhez iroda helyiségekre van szükségük.
 
A komoly szakmai hagyományokkal és nagy múlttal rendelkező intézmény képzési kínálata néhány tudományt kivéve csaknem minden tudományterületet lefed. Az intézmény a régióban számos színhelyen, így kihelyezett képzési hellyel Székesfehérváron is jelen van.
 
Elfogadta a testület a VIDEOTON Labdarúgó Közalapítvány, az Önálló Főiskolai Közalapítvány, a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány, a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány és a Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely Közalapítvány 2011. évi közhasznúsági tevékenységéről szóló beszámolót.
 
A közgyűlés elfogadta a szennyvízcsatorna építés utáni úthelyreállításokról szóló beszámolót is.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >