Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szép lett a Geszler Családi Pincészet bizonyítványa
Szép lett a Geszler Családi Pincészet bizonyítványa Nyomtatás E-mail
Írta: Geszler Anikó   
2012. június 22.

Image Móron került sor a kétévente megrendezésre kerülő V. Országos Ezerjó Borversenyre, melyet a Brindisi Szent Lőrinc Borrend, a Móri Borvidéki Hegyközségi Tanács, a Móri Ezerjó Borút Egyesület és a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete szervezett. Az országos rendezvény fővédnökei: dr. Kállay Miklós prof. a Borakadémia elnöke, dr. Terts András az Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke és Marcinkó Ferenc a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke voltak, utóbbi egyébként a bíráló bizottság elnöki szerepét is betöltötte.

 
A versenyen három borvidék borászai vettek részt, a házigazda Móri Borvidéken kívül, a Kunsági és az Ászár-Neszmélyi.
 
A versenyre Ezerjó borokon kívül nevezni lehetett az Ezerjó fajta keresztezéséből előállított szőlőfajtákkal (Zenit, Zefír, Zengő, Generosa) is.
 
A Geszler Családi Pincészet Ezerjóval és Zenittel nevezett a megméretetésre, ahol 5 arany és egy ezüst érmet szerzett, ezzel az Országos Ezerjó Borverseny legeredményesebb pincészete lett, elnyerve Simon M. Veronika Munkácsy- és Szent István- érmes, KUNST MEISTER festőművész gyönyörű boros tematikájú festményét, melyet a család az októberben a Móri Bornapokra elkészülő modern látványborászatának 75 fős borkóstolótermében fog kiállítani.
 
A Príma-díjas móri pincészet 2010-es Csókai és Vénhegyi Ezerjóját, a 2011-es Csókai Ezerjóját és a 2010-es és 2011-es Zenit borát díjazták arany éremmel. Valamint a pincészet megkapta a támogatókból álló társadalmi zsűri különdíját is. Nagy szakmai sikerként könyveli el a Geszler Család az eredményeket.
 
Az 1900-as évek elején a kicsiny Móri Borvidék a Tokaji Borvidék ismertségével, népszerűségével volt egyenértékű.
 
A Móri Borvidék zászlós bora az Ezerjó, az eredmények alapján ismét bebizonyította Mór, hogy az Ezerjó hazája. Aki Ezerjót szeretne inni, az jöjjön a Móri Borvidékre, hiszen az Ezerjónak ezer arca van itt, ami a Vértes és a Bakony ölelésében a Móri Borvidéken domborodik ki a legjobban.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >