Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átadták a Sapa Profiles új üzemcsarnokát Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 26.

Image Átadták a Sapa Profiles Kft. új, nyolcezer négyzetméteres üzemcsarnokát. A mintegy 1,4 milliárd forintos fejlesztés révén 96 új munkahely jött létre, melyhez európai uniós pályázaton 548 millió forint támogatást kapott a vállalat. Az új csarnokba eddig 22 új gépet telepítettek, és 196 új gyártási projektet indítottak el, amelyek többsége az idén fut fel, és 2017-ig munkát ad a gyárnak.

 
John van den Nieuwelaar a cég ügyvezető igazgatója az átadóünnepségen hangsúlyozta, az elmúlt évek negatív gazdasági hatásai nem kerülték el iparágukat sem. A hagyományos iparágak alumínium-felhasználása jelentősen visszaesett, ezzel szemben növekedésnek indult a napenergia szektor és az autóipar alumíniumigénye.
 
"Erre fókuszálva indítottuk el fejlesztéseinket, hogy beszállítók lehessünk e két szektorban.Az új üzemcsarnok növeli esélyünket arra, hogy a jövőbeni modern iparágak cégeinek partnerei lehessünk. Abban különbözünk sok magyarországi cégtől, hogy nemcsak gyártani akarunk, hanem fejleszteni, értéket hozzáadni a termékekhez. Ebben kulcsszerepe van a rugalmas és keményen dolgozó magyar mérnököknek és munkavállalóknak" - emelte ki az ügyvezető igazgató.
 
Olyan nagy múltú cégeknek szállítanak, mint a Porsche, a Land Rover, a Jaguar és a Skoda. A csarnok átadásán Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás országgyűlési képviselő is ott volt. Székesfehérvár polgármestere arról beszélt a csarnokátadáson, hogy a város önkormányzata nem véletlenül szeretné az egyetemi szintű, műszaki felsőoktatást meghonosítani a városban, hiszen az itt működő vállalkozások szakemberigényét szeretnék kielégíteni.
 
 
 
A Sapa fejlesztéseihez pedig magasan kvalifikált mérnökökre van szükség. A város polgármestere elismerően szólt a norvég vállalatról abból a szempontból, hogy kiveszi a részét a társadalmi felelősségvállalásból is.
 
Az 1941-ben alapított Székesfehérvári Könnyűfémmű, majd a jogutód Alcoa-Köfém Kft. sajtolt alumínium profil gyártó üzletága 2007 közepén, a Sapa cégcsoport részévé vált, és az Orkla norvég multinacionális cég irányítása alá került. Az Orkla a világ több mint 30 országában csaknem 13 ezer alkalmazottjával évente mintegy 5 milliárd dollár értékű alumíniumipari terméket állít elő.
 
A Székesfehérváron bejegyzett Sapa Profiles Kft. jelenleg Európa legnagyobb alumíniumprofil-gyártója. A sajtolt alumínium profilokkal, csövekkel, rudakkal, valamint az ezekből készített megmunkált alkatrészekkel, komponensekkel a repülőgépipart kivéve szinte minden felhasználási területen jelen vannak. Székesfehérváron hozták létre a cégcsoport globális pénzügyi és adminisztrációs, továbbá az informatika területén a telekommunikációs és alkalmazástámogatási szolgáltatások központját is.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >