Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ülésezett a megyei közgyűlés
Ülésezett a megyei közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. június 28.

Image Nagy volt az érdeklődés Fejér megyében a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által meghirdetett járműforgalom csökkentését, biztonságos gyalogos átkelőhelyek kialakítását célzó pályázata iránt. 18 települési önkormányzat nyújtott be pályázatot, 34 megyei helyszínre vonatkozó projektre- erről is szó volt a tegnapi, PLeizer Lajos alelnök által vezetett megyei közgyűlésen.

 
A közgyűlés első napirendi pontként meghallgatta Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Kft. Fejér Megyei Igazgatósága igazgatójának tájékoztatóját a Fejér megyei országos közúthálózat állapotáról.
 
Az igazgató beszámolójában kiemelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ „NFM Útpénztár Előirányzat” finanszírozásában meghirdetett országos közutakra, lakott területek szakaszaira vonatkozó önkormányzati pályázatokat.
 
A járműforgalom csökkentése és a gyalogos átkelőhelyek építésével a közlekedők biztonságának védelmére irányuló pályázat kapcsán Molnár István kiemelte, hogy a megyében nagy volt a pályázat iránti érdeklődés. 18 települési önkormányzat nyújtott be pályázatot mintegy 34 helyszínre vonatkozóan, melyben szerepel buszmegálló, járda építése, és külön említendő a Székesfehérvár, 7-811. számú főutak csomópontjában a balra kanyarodási lehetőség kialakítása.
 
A Magyar Közút Zrt. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. - vel közösen több, mint 11,4 milliárd forintot nyert el az Új Széchenyi Terv Közlekedésfejlesztési Operatív Program pályázatán a kezelésben lévő mintegy 30 ezer kilométernyi országos közút közlekedésbiztonságát javító fejlesztésekre, a baleseti csomópontoknál a balesetek számának csökkentésére.
 
Fejér megyében 5 ilyen gócpont van, a beavatkozás 250 millió forintot tesz ki. A Regionális Operatív Program európai uniós forrásából a megyében a tervezett projektek sikeres megvalósítása esetén 50,3 km mellékutat újítanak fel - hangsúlyozta az igazgató. Elfogadta a testület a Fejér Megyei Közgyűlés 2012.évi II. féléves üléstervét.
 
A Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságba Tóth Erika képviselőt delegálta a közgyűlés, majd a megyei önkormányzat és a Kodolányi János Főiskola között Együttműködési keretszerződés megkötéséről határozott.
 
Majd Tóth Erika frakcióvezető tájékoztatta a testületet az Enspire EU nemzetközi projektről és kérte egy munkacsoport felállítását és a képviselő-testület együttműködését Fejér megye projektbe való bekapcsolódásához. Legvégül településrendezési és szabályozási terveket fogadott el a testület.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >