Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow lakossági fórum a Belvárosban
lakossági fórum a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 28.

Image Lakossági fórumot tartott Égi Tamás, az 1. számú választókörzet, az-az a belváros önkormányzati képviselője. A fórumon ott volt a város polgármestere dr. Cser-Palkovics András, dr. Csizek Tibor városi rendőrkapitány, Bozai István városgondnok és Nagy Zsolt közlekedési irodavezető is.

 
A belváros önkormányzati képviselője, Égi Tamás bevezetőjében kiemelte, hogy a városközpontban Fehérvár szinte összes problémája megtalálható. A Piac térrel kapcsolatban elmondta, hogy az autóbusz pályaudvaron sikerült az önkormányzat kérésére megszüntetni a korábban ott működő kaszinót. Beszélt a murvás parkoló újbóli megnyitásáról, mint mondta a területet ugyan megvette már egy beruházó, azonban mostantól ismét parkolóként használható.
 
A Fő utca felújításáról elhangzott, hogy 46 év után először nyúlt hozzá az utcához az önkormányzat. A vízközművek cseréje megtörtént, jelenleg pedig az áramhálózatot újítja fel a szolgáltató. Ősszel a gázközműveket cseréli az E-on és várhatóan jövő tavaszra készülnek el a Fő utca burkolási munkájával.
 
A Hiemer-házzal kapcsolatban kiemelte, hogy a Játékmúzeummal egy olyan funkció is költözött, mely turistacsalogató a belvárosban. A társasházak felújításáról pedig elmondta, hogy tavaly 18, idén 24 millió forint áll rendelkezésre a belvárosi utcafrontok teljes felújításához.
 
FB.init({ appId : '133309610080817', status : true, cookie : true, xfbml : true });  
 
Felhívta a tulajdonosok figyelmét arra, hogy a homlokzatok felújításához vegyék igénybe az önkormányzati vissza nem térítendő támogatást. A közbiztonsággal kapcsolatban elhangzott, hogy egész nap járőrpárosok szolgálnak a belvárosban, hamarosan biciklis rendőrök is érkeznek és a Kossuth utcai udvart is ellenőrizni fogják rendszeresen.
 
A belvárosi lakások egyedi gázfűtésével kapcsolatban Égi Tamás kiemelte, hogy a régebbi típusú fűtéssel rendelkező társasházakban tavaly télen a szolgáltató több helyen kikapcsolta a gázszolgáltatást kisebb szivárgás miatt. A fórumon a lakók kérdéseket tettek fel az önkormányzati lakások megvásárlásával kapcsolatban, a fiatalok szombati szórákozásáról és több hangos belvárosi lakó életmódjára is panaszkodtak.
 
Szó volt a Maulbertsch kút környékén a parkolási és a forgalmi rendszerről továbbá szó volt a Várkörúti járda állapotáról is.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >