Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ha kedd, akkor Hétvezér Est! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. július 02.

Image László György, kalotaszegi költő lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték előadássorozatának 131. előadója. Az erdélyi származású szerző évtizedek óta írja verseit, esetenként novelláit, regényeit, vagy éppen gyermekeknek szánt mondókáit, amelyek stílusa azonnal arról árulkodik, hogy Erdély szülötte.

 
Műveiben bemutatja a székelyek hétköznapjait, életük fontos mozzanatait, azokkal a tragédiákkal együtt, amelyeket az ott élő embereknek át kellett szenvedniük. De ezekben benne van a székely ember büszke tartása, élni akarása, tehetsége, és minden esélye a túlélésre. N
 
emrég jelent meg legújabb verses kötete, „Anyám örökre szép” címmel, amelyben szüleinek állít emléket, de hangsúlyosabban, mélyebb húrokat pengetve édesanyjához szól, akit akkor költöztetett a sors „csillagos tájra”, amikor a költő tizennégy éves volt.
 
Ezen az estén nemcsak saját verseit hallhatjuk tőle, hanem legnagyobb, nemzeti költőink verseiből is válogat néhányat, mindezt megfűszerezve kalotaszegi népdalokkal, azok szépségével, csodájával.
 
Az előadás helye: Királykút, Szfvár, Mikszáth Kálmán út 25.
 
Az előadás ideje: 2012. július 03. (kedd) 19.00-21:00 óra*
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >