Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vargha Tamás meglátogatta az egyik fehérvári cserkészcsapat táborát Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. július 05.

A cserkészmunka megkoronázásaként szervezte meg idén is a székesfehérvári 85. Zrínyi Miklós Cserkészcsapat a hagyományos, nyári csapattábort Július 1-8. között ezúttal Bakonybélben. A táborban, ahol a szórakozáson túl a nevelésére is nagy hangsúlyt fordítanak, látogatást tett tegnap délután Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

 
Fejér megye és a IV. Cserkészkerület legnagyobb múltú és legtöbb tagot számláló cserkészcsapata 1920-ban alakult a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjaiból. 1948-ig, a cserkészmozgalom betiltásáig jelentős ifjúságvédelmi feladatokat látott el Székesfehérváron.
 
Pőtz Edgar ciszter rendi paptanár vezetésével a csapatban nevelkedett többek között Kaszap István, a fehérvári fiatalok egyik példaképe. A 100 tagú csapatból 60-an aktívan kiveszik a részüket a cserkészséggel járó munkálatokból, a városi ünnepségeken lévő koszorúzásokon is jelen vannak.
 
A cserkészév kiemelkedő programjai között szerepel a nyaranta megrendezésre kerülő cserkésztábor, amely nemcsak szórakozás a fiataloknak, hanem kiváló lehetőséget kínál a nevelésükre is. A tíznapos táborozás ideje alatt részt vesznek a fiatalok a táborépítés gyakorlati feladataiban, kirándulnak a természetben, különféle kulturális programokat, kézműves foglalkozásokat és csillagászati előadást is szerveznek a számukra.
 
A székesfehérvári 85. Zrínyi Miklós cserkészcsapat hagyományosan évente rendez nyári tábort.
 
Vargha Tamás országgyűlési képviselő szerint sajnos ma olyan világban élünk, melyben az emberi erkölcsi tartás és a család összetartó ereje gyengülni látszanak, ezért is tartotta fontosnak, hogy személyesen találkozzon a résztvevőkkel.
 
A drog, az alkohol, a számítógép-függőség egyre nagyobb veszélyt jelentenek a fiatalokra. A képviselő megnyugtatónak nevezte, hogy az iskola és a szülői ház falain kívül gyermekeik nevelésére mások is energiát fordítanak, és példamutatásra, tisztességre, becsületességre, kötelességtudatra, fegyelemre, kitartásra, felelősségteljes gondolkodásra és a kulturális hagyományok ápolására tanítják őket.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >