Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hatékonyabbá válhat a rehabilitációs folyamat
Hatékonyabbá válhat a rehabilitációs folyamat Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2012. július 09.

Image Egyszerűbb és gyorsabb lesz a megváltozott munkaképességű személyek ellátásával kapcsolatos ügyintézés. A megyei kormányhivatalokban új, rehabilitációs szakigazgatási szervek jöttek létre. Az ellátást igénylőkre az átalakítás semmiféle pluszterhet nem ró, maga a rehabilitációs folyamat viszont hatékonyabbá válik. Fejér megyében 20 szakember alkotja az új szervezetet.

 
A rehabilitációs és a rokkantsági ellátás igénybejelentéseinek és kérelmeinek ügyében július elsejétől a fővárosi és megyei kormányhivatalok rehabilitációs szakigazgatási szervei járnak el, de ezzel együtt a komplex minősítési eljárás orvosi, szociális és foglalkozási rehabilitációs szakértői vizsgálatai, a komplex minősítési eljárás orvosi szempontjai és a rehabilitálhatóság kritériumai nem változnak.
 
Az ellátást igénylőkre a szervezeti integráció semmiféle pluszterhet nem ró, ellenben maga a rehabilitáció hatékonyabb lesz; ha az igénylő egészségi állapota, vagy egyéb körülményei gyökeresen megváltoznak, hamarabb megtörténhet az igénylő újabb felülvizsgálata.
 
A Fejér Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének létszáma 20 fő. Három szervezetből csoportosították át a szakembereket: a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságtól 8, a Munkaügyi Központ foglalkozási rehabilitációs feladatokat ellátó kormánytisztviselők közül 5, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalból 7 szakember került át. A Fejér Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve munkatársai két helyszínen látják el feladataikat.
 
E két helyszín megegyezik a két korábbi irodaépülettel. Az orvosszakértői bizottság és a foglalkozási rehabilitációs szakértők, a szociális szakértő Székesfehérváron, a Távírda u. 4. szám alatt (vagyis az I. sz. Szakambulancia, a rendelőintézet épületében), a rehabilitációs ügyintézők, elbírálók pedig – szintén Székesfehérváron -, a József Attila u. 42. szám alatti épületben (a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság épületében) végzik feladatukat.
 
A megváltozott munkaképességű emberek a fehérvári, József Attila utcai ügyfélszolgálaton kaphatnak további információkat, ügyfélfogadási időben: hétfőn, kedden és csütörtökön 8-tól 12 óráig, szerdán 8-tól 16 óráig.
 
Telefonon is érdeklődhetnek, ügyfélfogadási időben, a 22/517-460-as számon – tájékoztatott a Fejér Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >