Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Újabb nyertes pályázatok telephelyfejlesztésre az Alba Ipari Zónában
Újabb nyertes pályázatok telephelyfejlesztésre az Alba Ipari Zónában Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. július 09.

Image Két újabb fehérvári vállalkozás nyert támogatást telephelyének fejlesztésére. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségen sajtótájékoztatón ismertették az újabb sikeres pályázatokat és a még nyitva álló pályázati ablakokat.

 
Székesfehérvár a magyar gazdaság egyik vezérhajója – mondta Cser-Palkovics András polgármester. A város a gazdaságából él, hiszen fontos, hogy jól érezzék magukat a cégek a városban. Éppen ezért szükség van ezekre a beruházásokra, hogy fent tudja tartani a versenyképességét Fehérvár.
 
 
 
Mint mondta, a helyi költségvetés is azokból az adóforintokból tud fejleszteni, amit az itt működő cégek befizetnek. A munkahelyek pedig fehérvári családok egzisztenciáját biztosítják.
 
Molnár Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy néhány héttel ezelőtt már hírt adtak több nyertes pályázatról. Mint mondta, az ipari parkban található cégeken kívül maga az Alba Ipari Zóna is nyert pályázati forrást a bővítésre.
 
Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna ügyvezető igazgatója kiemelte, nemrégiben hat cég nyertes pályázatáról számoltak be és most további két vállalkozás jutott pályázati forráshoz. Az elmúlt másfél évben 13 ingatlant értékesítettek az Alba Ipari Zónában hazai vállalkozásoknak, így az ipari park 62 hektáros területének 92 százalékát értékesítették. Múlt héten pedig hivatalosan is 82 hektárosra bővült az AIZ, melyhez az önkormányzat gyors segítséget nyújtott és a minap vehették kézhez a minősítésről szóló határozatot.
 
Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az előző évi pályázatok gyümölcse is hamarosan beérik, hiszen a közeljövőben 11 ezer négyzetméternyi csarnok átadása lesz. Építőipar munkalehetősége. A pályázat lehetővé teszi, h kedvezményes áron részletfizetéssel tudnak területet biztosítani.
 
A Fehérvár Televízió híradása:
 
http://www.fehervartv.hu/index.php?pg=video&cid=266&vid=6068&autoplay=true 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >