Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gyerekek lopták a benzint Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. július 16.

Image A Sárbogárdi Rendőrkapitányságon egy vajtai benzinlopás ügyében indult büntetőeljárás. A nyomozók a bűncselekmény elkövetésével két fiatalkorút és egy gyermekkorút hoztak összefüggésbe.

 
Németh - Kész Mónika r. őrnagy, a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a cecei és a vajtai körzeti megbízott néhány nappal ezelőtt, az egyik éjszaka folyamán Vajta, Puskin utcában vette észre a gyerekeket, akiknél egy tölcsér, illetve egy benzines kanna volt. Amikor a rendőröket meglátták, elfutottak ugyan, de a kmb-seknek sikerült kettőt elfogniuk és elszámoltatniuk.
 
A 12 éves fiú és 15 éves nővére azzal kapcsolatban nyilatkozni nem tudott, hogy a náluk lévő benzines kanna a benne lévő öt liter üzemanyaggal együtt honnan van, csak annyit, hogy azt az unokatestvérüknek hozta egy ismerőse. Nem sokkal később az unokatestvért, azt a 17 éves fiút is sikerült felkutatnia a rendőröknek, akinek sikerült korábban megszökni előlük.
 
Tekintettel arra, hogy időközben kiderült, hogy Vajta, Dózsa György utca egyik házához tartozó kazánházból eltulajdonítottak öt liter benzint, így a rendőrök lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorú fiút.
 
Ő ennek során tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt állította, hogy egyik ismerősétől vásárolta a benzint pénzért. A gyerekek szüleinek házában tartott házkutatás során a benzinnel teli kanna lefoglalásra került.
 
Az ügy teljes-körű tisztázása érdekében a büntetőeljárás tovább folyik a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.
 
< Előző   Következő >