Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bővül a megye kerékpárút-hálózata Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. július 16.

Image A Palotai úti sajtótájékoztatón bemutatott fejlesztéssel az Iszkaszentgyörgy és Székesfehérvár központ közötti kerékpárútszakaszok beintegrálódnak a megyeszékhely és környéki kerékpárút hálózatba. A tájékozatón megjelent Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Vargha Tamás is.

 
Vargha Tamás elmondta, hogy amikor még gyermekei kicsik voltak, vagy itt Fehérváron belül bicikliztek, vagy a nagyon szeretett iszkaszentgyörgyi kastély környékén. De a kettő között autóval kellett közlekedni. Ez most megszűnik.
 
A fejlesztés beszámolóján megjelent és felszólalt még Törő Gábor országgyűlési képviselő, a két település polgármestere, Cser-Palkovics András és Gáll Attila, valamint Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője Szigli István is.
 
 
 
A fejlesztés azért is fontos, mert a város déli részén található ipari park így biztonságosan megközelíthető lesz biciklivel. A kerékpárút hivatásforgalmi céllal épül, de várhatóan a turisztikai használat is megjelenik rajta.
 
A fejlesztés eredményeként mintegy 3.5 km-nyi új kerékpárút épül, amivel az egybefüggő biciklis utak hossza immár 37 km lesz, melynek összköltsége 169.059.801 forint.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >