Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Előzetesben a patikarabló
Előzetesben a patikarabló Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. július 17.

Image A Székesfehérvári Városi Bíróság tegnap délután előzetes letartóztatásba helyezte azt a 44 éves balatonfüredi férfit, aki szombaton akart kirabolni egy fehérvári gyógyszertárat. A patikában azonban épp benn tartózkodott egy rendőr, aki lefegyverezte a támadót.

 
Németh - Kész Mónika r. őrnagy, a FM RFK szóvivője honlapunknak elmodta, hogy mint arról korábban beszámoltunk, szombaton délben, zárás előtt néhány perccel egy férfi lépett be fegyverrel a kezében Székesfehérvár, Széchenyi utcában lévő patikába, majd felszólította az ott lévő alkalmazottakat, hogy a kasszában lévő pénzt adják át neki.
 
Ekkor fordult meg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, aki épp a patikában tartózkodott, csak éppen háttal állt az ajtónak és a korábbi gyógyszertárak sérelmére elkövetett rablások kapcsán hajtott végre ellenőrzést.
 
Az elkövető ekkor rátámadt az őt elfogni szándékozó rendőrre miközben több lövést is leadott – mint később kiderült – a gázriasztó fegyveréből, majd dulakodás alakult ki a KMB-s és a rabló között. A törzszászlósnak végül sikerült lefegyvereznie az elkövetőt, és az időközben helyszínre siető megerősítő erőkkel együtt elfognia a férfit.
 
A bűncselekmény során a rendőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, tekintve, hogy több foga megsérült. Az elkövető sérülése nyolc napon belül gyógyuló. Miután a büntetlen előéletű 44 éves balatonfüredi férfi sérüléseit az orvosok ellátták a kórházban, előállításra került a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki fegyveres rablás kísérlet elkövetése miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.
 
A bírósági meghallgatására tegnap délután kettőkor került sor, melynek során a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.
 
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfivel szemben indított nyomozás során természetesen vizsgálja, hogy összefüggésbe hozható-e a másik két fehérvári patikarablással, illetve a környéken történt más hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével.
 
A hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a férfi ellen feljelentést tett a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség felé.
 
< Előző   Következő >