Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "Fehérváron mindig jó csapatok voltak"
"Fehérváron mindig jó csapatok voltak" Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. július 24.

Image Jelenleg a válogatott felkészülését "szenvedi", és az ott tapasztaltakhoz hasonlóra számít majd új klubjánál is Szabó Zsolt, akit húzóembernek igazolt a fehérvári klubvezetés.

 
A magyar válogatott tíz napig edzett Győrben az Európa-bajnoki felkészülés keretében. A csapatban ott van a volt albacompos Hanga Ádám, a jelenleg klub nélküli, szintén Fehérvárról érkező Keller Ákos - és a leendő. már szerződéssel rendelkező Szabó Zsolt.
 
Az ex-szombathelyi játékos eddig csak ellenfélként járt a Bajnokok Városában - ha a válogatott programja véget ér, immár saját játékosunkként érkezik.Addig persze még van tennivalója, hiszen a nemzeti együttesben is vélhetően sokat lesz pályán.
 
- Nagyon kemény volt a győri tíz nap, a fizikai felkészítésen volt a hangsúly - árulta el Szabó, aki immár Pécsen készül a Rátgéber-csapattal. - Itt már visszavettünk a terhelésből, a finomításon, formába hozáson, a csapat összerakásán van a hangsúly és két edzőmeccset is játszunk a svédekkel.
 
Ami a válogatott erejét illeti, a fehérvári kosaras szerint lehet bizakodni.
 
- Jók leszünk, ha ez a fizikális játék a jó kondinknak köszönhetően menni fog, akkor bírni fogjuk végig a védekezést, lehetnek indításaink, eredményesek lehetünk.Agresszív játék jellemzi majd a válogatottat, amilyet elvár Rátgéber László. Jók a tapasztalataink vele, női csapatokkal már bizonyított, bízom benne, hogy megmutatja a férfiak élén is, mire képes.
 
Ami a jó védekezésen alapuló játékstílust illeti, lehet, hogy ősztől sem kell máshoz szoknia Szabó Zsoltnak, hiszen jön Fehérvárra, ahol két éve szintén ez a módi.
 
- Eddig mindig ellenfélként érkeztem, ez most teljesen más érzés lesz. Fehérváron mindig jó csapatok voltak, szerintem ez most is így lesz. Ahogy én láttam, ellenfélként és a válogatottban korábban Braniszlav Dzunics játékosaként is, az Albánál is a futásra, fizikális játékra alapuló stratégia a jellemző. Gondolom, ez lesz az erősségünk most is. Bízom benne, hogy nekem is feküdni fog ez a stílus.
 
Már csak azért is kell, hogy jól illeszkedjen a játékba, mert a kevés megszerezhető, jó magyar kosaras között tartották számon, akinek ennek megfelelően volt más kérője is - és akivel szemben éppen ezért nyilván nagy az elvárás.
 
- Tudom, hogy húzóembernek igazoltak, és örülök is neki. Mindent meg fogok tenni, hogy megfeleljek az elvárásoknak, a vezetőség felé ugyanúgy, mint a szurkolók felé. Eddig nem volt sem negatív, sem pozitív értelemben különösebb élményem a fehérvári közönséggel kapcsolatban, azon leszek, hogy jó benyomást tegyek a szurkolókra.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >