Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Júliusi gyorshajtások az M6-M8 autópályákon
Júliusi gyorshajtások az M6-M8 autópályákon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. július 24.

Image A nyár beköszöntével a gépkocsivezetők egy része hajlamossá válik az őrült száguldozásra. Két ilyen renitens közlekedővel szemben is intézkedtek az Iváncsai Autópálya Alosztály munkatársai júliusban. Egyikük egy BMW tulajdonosa volt, aki az M8-as autópályán a 100 km/h-s korlátozás hatálya alatt 193 km/h-val közlekedett - vesztére.

 
Az autópálya rendőrök nem sokkal szabályszegésének elkövetése után megállították és közölték vele, hogy cselekményét egy 200.000,-Ft-os közigazgatási bírságcsekkel "jutalmazzák". A fiatalember - a rendőrök elmondása alapján - rezignáltan vette tudomásul, a majd negyedmilliós bírság tényét, illetve azt a nyolc ún. előéleti pontot, melyet neve mellé a nyilvántartásba rögzítettek.
 

 
 
A hónap - eddigi - sebesség rekordere mégsem ő lett, hanem annak a Mercedes gépkocsinak a vezetője, aki az M6-os autópályán a megengedett 130 km/h helyett 212 km/h-val közlekedett. Ő 90.000,-Ft-os büntetésre számíthat.
 

 
 
Fontos megjegyezni, hogy az ilyen extrém gyorshajtások során bekövetkezett baleseteknek a legtöbb esetben tragikus következményei vannak.
 
A gépkocsivezetőkben tudatosulnia kellene, hogy száguldásukkal nem csak a saját, de a többi közlekedő életét is veszélyeztetik! A rendőrség munkatársai bíznak benne, hogy a nyár során nem találkoznak gyakran ilyen kirívó gyorshajtókkal.
 
< Előző   Következő >