Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Regionális együttműködési megállapodás a mentőszolgálattal
Regionális együttműködési megállapodás a mentőszolgálattal Nyomtatás E-mail
Írta: Bakos György tű. őrnagy, szóvivő, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság   
2012. július 27.

Image A Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok és az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Régiója együttműködési megállapodást kötött tegnap Veszprémben. A katasztrófavédelmi igazgatóság tanácstermében aláírt dokumentum elsődleges célja a szervezetek munkájának, célkitűzéseinek közös segítése, a közrend és közbiztonság javítása a rendelkezésre álló erők, eszközök hatékony alkalmazása érdekében.

 
A megállapodást Németh Tamás tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Czomba Péter tű. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Magosi Lajos tű. alezredes a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Dr. Czirner József, az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Régiójának orvos-igazgatója írta alá.
 
Az együttműködés elsődleges célja a katasztrófavédelmemről és a hozzá kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvényben meghatározott feladatok eredményes végrehajtása, illetve egymás munkájának, célkitűzéseinek közös segítése, a közrend és közbiztonság javítása a rendelkezésre álló erők, eszközök hatékony alkalmazása érdekében.
 
Természetesen a szervezetek eddig is jól tudtak együttdolgozni, azonban a lakosságot, a környezetet veszélyeztető természeti és civilizációs katasztrófák megelőzésében, valamint azok károsító hatásai elleni védekezés során jelentkező feladatok hatékonyságának fokozása érdekében elengedhetetlen, hogy szervezetten, előre tervezett módon nyújtsanak egymásnak segítséget nem csak a bekövetkezett baleseteknél, hanem az oktatás, képzés vagy gyakorlatok alakalmával is.
 
Az ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírását követően egy bemutató gyakorlatra került sor, amely jól szimulálta a szervezetek közötti közös kárhelyszíni - legyen szó közúti balesetről, vagy személyek magasból mentéséről - feladatok gyors, hatékony megoldásának mozzanatit. A találkozó szintén jó alkalmat biztosított arra, hogy a mentőszolgálat részéről felajánlott és átadásra került speciális hordágy kipróbálásra kerüljön.
 
A gyakorlaton magasból mentő gépjármű segítségével sérült személyt kellett megfelelő elsősegélyben részesíteni, majd biztonságos módon a várakozó mentőhöz juttatni.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >