Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Veszélyes áru közúti szállításának regionális ellenőrzése Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2012. július 27.

Image Teljes kitereléses közúti ellenőrzés zajlott tegnap az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a ráckeresztúri pihenőhelynél. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett TISPOL akcióban a katasztrófavédelem a veszélyes áru közúti szállítására vonatkozó jogszabályok (ADR) betartását vizsgálta a leterelt és megállított járműveknél. Ezzel egy időben a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezdeményezésére a főváros, valamint Bács-Kiskun, Tolna, Veszprém és Pest megye katasztrófavédelmi igazgatósága szintén ADR ellenőrzést hajtott végre az illetékességi területén.

 
Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 30-as kilométerszelvényben lévő töltőállomás parkolójában a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Iparbiztonsági Főfelügyelőségének kiemelt főelőadója, a székesfehérvári és a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltségek iparbiztonsági felügyelői, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat közel negyven – egyebek között gázolajat, maró anyagot, hidrogén gázpalackokat, szennyvíziszapot és PB gázt szállító – jármű ellenőrzését hajtotta végre.
 
A vizsgált kamionok közül kilenc tartozott az ADR, vagyis a veszélyes anyagok közúti szállítására vonatkozó jogszabályok hatálya alá. Az iparbiztonság szakemberei két járműnél állapítottak meg szabálytalanságot, amelyek kapcsán közigazgatási eljárás indult.
 
Az ellenőrzésben a katasztrófavédelem és a rendőrség mellett részt vett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Állami Autópálya Kezelő Zrt., valamint az iváncsai polgárőrség.
 
< Előző   Következő >