Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ocskay Gábor: Az idei keretünk is Fehérvárhoz méltóan szerepelhet Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2012. július 27.

Image A fehérvári hocky klub menedzsmentje szezonnyitó sajtótájékoztató keretében számolt be a legfontosabb nyári változásokról, amelyen szó esett a távozókról, az érkezőkről, a televíziós közvetítésről, s persze az elvárásokról egyaránt.

 
Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója mondandójában kiemelte: a legfőbb cél az előrelépés, hiszen a magasra tett, s egyszer már átugrott lécet nem állíthatjuk lejjebb.
 
- Sokat gondolkodott a menedzsment, hogy ez a szezonnyitó sajtótájékoztató mikor legyen, végül arra jutottunk, hogy mindenképpen a megnyitó előtt kell tartani, mert holnaptól teljes szívünkkel szurkolunk minden magyar sportolónak a londoni olimpián – kezdte mintegy felütésként szakosztály-igazgatónk, aki rátért az elmúlt időszak változásaira. – A ljubljanai vb óta eltelt három hónap során sok vihar volt körülöttünk, nagy változások történtek a keretben.
Fontos, hogy Kevin Primeau maradt a vezetőedzőnk, továbbá a szerkezeti változásokat úgy alakítottuk, hogy egy ütőképes csapat álljon a szakmai team rendelkezésére az EBEL 2012-2013-as rajtján. Az a célunk, hogy megismételjük a tavalyi, szerintem 120 százalékos teljesítményt. Mert ha valaki felteszi a lécet, s átugorja, azt onnan már nem lehet visszatekerni. Mi is így vagyunk ezzel, de azt is tudjuk, a puding próbája az evés.
Szeretnénk, ha a keret a magyar hokihoz, s Székesfehérvárhoz méltóan szerepelne az előttünk álló bajnokságban. És akkor ezek után a játékosállományban bekövetkezett konkrét változásokról.
 
- A tavalyi pontszerzők közül három hatalmas név hiányzik a keretünkből – folytatta a hokipápa. – Palkovics Krisztián egy csodálatos pályafutást fejezett be, s július elsejétől a szakosztályvezetés tagja. A sportmúltját, s emberi kvalitásait magunk mellé szeretnénk állítani. A másik nagy név a tavalyi királyunk, Sofron Istváné. Mindannyian tudjuk, hogy jelenleg egy KHL-es csapat edzőtáborában van, s optimista vagyok vele kapcsolatban. Bár élő szerződésünk van vele, megértem, hogy menni akar, s mi nem is gördítünk akadályt a távozása elé.
Sofival kapcsolatban több verzió élt, a svéd MoDo biztos volt, de csatárunk a prágai lehetőséget favorizálta. Szerintem egy héten belül lezárulnak Sofi jövőjével kapcsolatos kérdések.
A harmadik nagy név a 170 pontos trióban Derek Ryan. Augusztus hónap talán megadja a választ arra, mi lesz vele. A magunk részéről úgy vagyunk vele, hogy aki nem akar nálunk játszani, ahhoz nem ragaszkodunk, de annyira madarak se vagyunk, hogy dalolva elengedjük. A gólerős csatárok mellett mások is távoztak még, éppen ezért a 60 pontos rendszert figyelembe véve nem voltunk egyszerű helyzetben a keret kialakításakor.
A védelembe Pozsgai Tamás igazolását már bejelentettük. Ebben a csapatrészben ott van hat, hét válogatott hátvéd, valamint Pratt és Durco, továbbá a fiataljaink, akiknek meg kell oldaniuk a feladatot. A nagyobb változások a csatársorunkat érintették.
Tyler Metcalfe szerződtetése nem újdonság senki számára, neki a negyedik sor centergondjait kell megoldania, de hogy valójában melyik sorba kerül, ebbe nem szeretnék belemenni. A támadó szekcióba egyébként három új ember érkezett: a legnagyobb név a nem kisded korban lévő Fran Banham, akit aligha kell bemutatni. Személyes kontaktus alapján kerültünk vele kapcsolatba, s nyitott volt az együttműködésre.
A harmadik érkező a fiatal kanadai center, Kyle Bailey, akitől sokat várunk, s a hírek szerint nagyon hasznos, jó csapatember. Három év során háromszor játszott döntőt az egyetemi bajnokságban, reméljük, tényleg olyan pozitív személyiség, ahogy híresztelik.
Eric Johansson régi-új arc. Nekünk ő az ászunk volt, de a tavalyi szezon nélküle kellett végigjátszanunk, s nagyon hiányzott, a csapat kiemelkedő szereplése ellenére. Profi játékos, szeptemberben születik meg a harmadik gyermeke, ezért is várunk tőle felelősségteljes szezont – húzta alá Ocskay Gábor, akitől azt is megtudhattuk, hogy csapatunk augusztusban, Pöstyénben két szlovák extraligás együttes ellen is játszik felkészülési mérkőzést, s gőzerővel készülnek a szeptemberi Emléktornára.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >