Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A beruházás ideje alatt nem kell fizetni Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. július 30.

Image Augusztus 1-je és 2013. augusztus 31-e között a belvárosi vendéglátó-egységeknek és üzleteknek nem kell fizetniük a közterület-használatért.

 
Székesfehérvár Közgyűlése legutóbbi ülésén módosította a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeletet. Ennek értelmében önkormányzati beruházások ideje alatt a Székesfehérvár belvárosában lévő üzleteknek, vendéglátó-ipari egységeknek nem kell fizetniük a kitelepüléseik kapcsán elfoglalt közterületek használatáért. A részleteket Mészáros Attila tanácsnok ismertette.
 
A közterületen zajló önkormányzati beruházások – jelen esetben a Fő utca felújításával járó építkezések – zavarják a belvárosi boltok, vendéglők, kávézók kitelepüléseit. A zaj és a por akadályozza az áruk, termékek bemutatását, illetve a vendéglátó-ipari egységek teraszai sem működhetnek zavartalanul. Különböző fórumokon felmerült annak igénye, hogy Székesfehérvár Önkormányzata valamilyen mértékben vegye figyelembe a korlátozó hatásokat.
 
Mészáros Attila tanácsnok elmondta:
 
„Az utóbbi évek egyik legjelentősebb városi beruházása a Fő utca rekonstrukciója, ami szükségszerűen kellemetlenségeket is okoz. Székesfehérvár Önkormányzata akkor jár el helyesen, ha a belvárosi vállalkozók szempontjait éppúgy szem előtt tartja, mint a felújítás fontosságát.”
 
A Közgyűlés legutóbbi ülésén meghozott döntésének értelmében a beruházások okozta korlátozások ideje alatt eltekintenek a közterület-használati díj beszedésétől, ami ÁFA- tartalom nélkül 600, illetve 650 forintos kiadást jelent négyzetméterenként havonta. A használatba vett közterületek nagysága 5 és 160 négyzetméter között változik.
 
A rendeletmódosítás a történelmi Belvárosban összesen 27, azon belül közvetlenül a Fő utcán 12 üzletet, vendéglátó-ipari egységet érint. A változás 2012. augusztus 1-jén lép hatályba és 2013. augusztus 31-ig érvényes, a folyamatban lévő ügyekre és a már kiadott közterület-használati engedélyekre is vonatkozik.
 
Mészáros Attila hozzátette:
 
„Bízom abban, hogy a módosított rendelet a közterület-használók megelégedését szolgálja! A várhatóan jövőre elkészülő Fő utca bizonyára feledteti majd a kellemetlenségeket és a vállalkozások ismét örömmel veszik birtokba a megújult közterületeket!”
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >