Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Készül a konyha, festik a csoportszobákat és érkeznek az udvari játékok
Készül a konyha, festik a csoportszobákat és érkeznek az udvari játékok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. augusztus 10.

Image Végéhez közeledik a Megyeház utcai óvodaépület felújítása és még néhány szabad férőhely is van a kisgyermekeknek.

 
Július 19-i ülésén döntött a Közgyűlés arról, hogy ötven férőhelyes óvodát létesít a Megyeház utcában. A szeptembertől induló három csoportban még vannak szabad férőhelyek, minden nap várják a beiratkozókat a Tolnai Úti Óvodában, amelynek részeként működik majd az új intézmény.
 
A nyári szünetben zajló felújítások keretében itt is megtörténik a konyha kialakítása, kifestik a csoportszobákat és minden szükséges munkát elvégeznek az Önkormányzat megbízásából a Városgondnokság szakemberei. Csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatták be a felújítási munkálatok állását és ismertették az óvodai beiratkozás menetét.
 
„Jelentős lépést tett Székesfehérvár Önkormányzata a városban rendelkezésre álló óvodai férőhelyek bővítésére azzal, hogy a Megyeház utcában egy ötven kisgyermek ellátására alkalmas intézményt alakít ki szeptemberre. A Székesfehérvári Egyházmegyétől térítésmentesen bérelt ingatlanban jelentős felújításokra van szükség, amelyek a nyári intézmény-felújítási munkálatok keretében már el is kezdődtek.” - mondta el Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok.
 
A szükséges felújítások elvégzésével a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-t bízta meg a város Önkormányzata. A kivitelezés már javában zajlik is a Megyeház utcában.
 
„A jelenlegi kialakítás egy 2002-2003-ban történő bővítés során jött létre, majd az épület több éve már üresen állt. Az ingatlan műszaki állapota - a konyhai berendezések telepítése, kisebb belső átalakítások, tisztasági festés és nagytakarítás, valamint a játszóudvar kiépítését követően - megfelel az ismételt megnyitásnak.” – ismertette a jelenleg zajló munkálatokat Hollósi Tamás karbantartási igazgatóhelyettes.
 
A foglalkoztatók, nevelői helyiségek csak tisztasági festést és takarítást igényelnek. A tornaszobában a lámpatesteket és a radiátorokat védőburkolattal látják el, a gyermeköltözőkben pedig a használati meleg vizet biztosító elektromos bojlereket és a pipereeszköz-tartókat kell pótolni.
 
A földszinten lévő melegítőkonyha berendezési tárgyai sem maradtak meg, így teljesen új konyhai eszközöket telepítenek, illetve a tálalókonyhában egy ételliftet alakítanak ki. A főbejáratnál lévő előtérben burkolatot cserélnek, kijavítják a belső vakolatot és lefestik a fa nyílászárókat. A tetőtéri helyiségek, amelyek a 2002-2003-as bővítés során készültek, csak tisztasági festést és nagytakarítást igényelnek, valamint az előtérben a járólapokat kell kicserélni.
 
Az óvoda udvari részén a növényzet elhanyagolt, így ennek rendbetétele is elengedhetetlen. A területendezés mellett számos játszóeszközt is telepítenek, hogy az óvodások jól érezzék magukat. Az udvar árnyékolására légáteresztő napvitorlákat szerelnek fel, valamint az uniós szabványnak megfelelő, a gyermekek mozgásigényét kielégítő játékok kerülnek beépítésre. A szeptembertől induló három csoportba már számos kisgyermeket beírattak, de vannak még férőhelyek.
 
„Augusztus 13-án, valamint augusztus 21-től folyamatosan, minden munkanapon 8 és 13 óra között várjuk a szülőket a Tolnai Úti Óvodában.” – mondta el Oláhné Wágner Erika óvodavezető.
 
Mint elhangzott: óvodába beíratható minden olyan kisgyermek, aki 2012. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, de jelezhetik felvételi szándékukat azon gyermekek esetében is, akik 2012. augusztus 31. után töltik be 3. életévüket. A beíratáskor szükséges bemutatni: a gyermek lakcímkártyáját, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, valamint a gyermek egészségét, fejlettségét bizonyító orvosi igazolást.
 
A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Városgondnokságtól ún. "Kölyök-bérletet" igényelhetnek majd a szülők, amellyel a belvárosi óvodaépület környékén parkolhatnak. A fizetős parkolási övezetekben található oktatási intézményeknél is működik már ez a bérletrendszer, segítve a gyermekek szállítását.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >