Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Amatőr fás iparművészek tárlata nyílik Székesfehérváron
Amatőr fás iparművészek tárlata nyílik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. augusztus 10.

„AM-ART” címmel szervez kiállítást a Garzon Baráti Kör, amely augusztus 14-én, kedden 17 órakor nyílik.

 
A látványos, egyedi alkotásokban bővelkedő jövő heti eseményről a szervező Garzon Baráti Kör vezetősége sajtótájékoztatón számolt be.
 
„Egyesületünk 2011 januárjában alakult azzal a céllal, hogy a korábbi munkahelyünkön élő és működő kollegiális, baráti kapcsolatokat felelevenítsük, és közös programokban együtt munkálkodva tartalmasan töltsük el szabadidőnket.”- mondta Heinczné Boda Olga elnök.
 
„Városunkban az elmúlt évtizedekben, és mind a mai napig is, jelentős mértékű az asztalos szakma szerepe. A jó kézügyességű, kreatív szakemberek munkájuk során a faművesség más rokon szakmáival is megismerkednek. Egykori partnereink, kollégáink, volt tanulóink közül jó néhányan készítenek szabadidejükben fából művészeti alkotásokat. Az ötletünk, hogy ezeknek az embereknek az alkotásait egy közös tárlaton mutassuk be, most valóra válik.” – tette hozzá a Garzon Baráti Kör elnöke.
 
A sajtótájékoztatón az egyesület elnöke mellett részt vett Klér Zoltánné elnökhelyettes, valamint Ódor Éva és Abonyi Géza vezetőségi tagok. A különleges bútorokat, térplasztikákat, intarziákat, faragásokat, festményeket és vetítő segítségével enteriőröket bemutató kiállításon 18 alkotó műve látható. Az amatőr fás iparművészek anyagát szakmai zsűri bírálja el.
 
A tárlat utolsó napján, augusztus 19-én 17 órakor kerül sor az eredményhirdetésre, amelynek során az első helyezés mellett közönségdíjat és életműdíjat is átadnak. A kiállítás ünnepélyes megnyitója a Vörösmarty Társaság kiállítótermében lesz 2012. augusztus 14-én (kedden) 17 órakor.
 
A tárlat megtekinthető augusztus 15-e és augusztus 19-e között naponta 10 órától 17 óráig. Minden nap 17 és 18 óra között faipari cégek is bemutatkoznak a kiállítás helyszínén.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >